Vyrobte si vlastní vánoční ozdoby!
vyrobte si vlastní vánoční ozdoby!

Vyrobte si vlastní vánoční ozdoby!



V současné době je přístup DIY - Do It Yourself (udělej si sám) doslova v módě.

 

Podle tohoto přístupu vše, co se jenom dá, si můžeme vyrobit sami doma. Může to být jídlo, koláče, zákusky, oblečení nebo předměty denní potřeby. Jsem nadšená z tohoto trendu, protože žijeme v době nadměrné spotřeby, kdy nakupujeme a vlastníme mnohem víc, než v podstatě potřebujeme, a proto se v popelnici ocitne velké množství nepotřebných věcí.

 

S blížícími se svátky bych vám chtěla představit jednoduché, ale o to krásnější doma vyrobené ozdoby na vánoční stromeček. Ruční práce navíc poskytují vynikající příležitost na probuzení slavnostní atmosféry nebo pouze krátkého odpočinku, či rodinného setkání.

 

Nádherné bílé ozdoby ze sody bikarbony

 

Při výrobě těchto ozdob bude potřebná i zručnost v kuchyni, ale není třeba se obávat. ? Jde o jednoduchý recept z běžných kuchyňských surovin, pomocí kterého si však můžete vyrobit krásné a absolutně jedinečné ozdoby - zde můžete uplatnit svou kreativitu!

 

Recept:

  • 2 šálky sody bikarbony
  • 1 šálek škrobu
  • 1 a 1/4 šálku vody

 

Smíchejte oba dva druhy prášku, přidejte vodu, následně za stálého míchání na mírném ohni zahřívejte, aby se hmota nepřipálila. Pomalu začne houstnout a když nabude vláčnou texturu podobnou plastelíně, je hotová. Hrnec odstavte z ohně a hmotu vyklopte na hnětací desku. Když hmota začne chladnout, trochu ji prohněťte a vyválejte na tloušťku 3-4 mm.

 

Od této chvíle je to už jenom na vás, vložte do toho všechnu svou kreativitu! Na "těsto" můžete použít jakékoliv vykrajovátko na pečivo, ale můžete si i sami vyrobit krásné vykrajovací formy z lepenky (kartonu). Také můžete vyříznout požadovaný vzor malým nožem - v tomto případě se však po zaschnutí vyplatí okraje ozdob obrousit jemným brusným papírem nebo pilníkem na nehty.

Do hmoty můžete vytisknout malé listy ​​nebo jehlou nakreslit libovolný vzor. Ozdoby můžete posypat třpytivým práškem nebo do "těsta" vtlačit jemně zabarvené bonbóny nebo skleněné korálky. Na závěr pomocí tenkého dřívka, např. párátka, udělejte na ozdoby otvor pro šňůrku.

Nakonec už zbývá jenom sušení - opatrně je pomocí špachtle přeložte na podnos a nechte usušit. Celkové sušení může trvat 3-4 dny. Po zaschnutí můžete tvary namalovat temperovou nebo akrylovou barvou, ale mimořádně efektní budou i v bílé barvě. Otvorem provlékněte pěknou barevnou stuhu nebo šňůrku a své ozdoby už můžete pověsit na vánoční stromeček! ?

 

Vánoční ozdoba ze šišek

 

Na výletech, během procházky je možné s dětmi sbírat šišky různých velikostí a tvarů a potom z nich vyrobit jednoduché, ale zajímavé ozdoby.

 

Nasbírané šišky očistíme, zbavíme nečistot - můžete je také umýt, abyste odstranili veškerý prach, který se na ně přilepil. Je třeba si však uvědomit, že šišky se po umytí vodou uzavřou. Po úplném vyschnutí se opět krásně otevřou a tvoření může začít! Můžete je nastříkat dekoračním sprejem nebo můžete jenom nalepit třpytky na okraje šišky. Následně na každý kraj nalepte perličku. Můžete použít stejné barvy nebo různé barvy a velikosti. Velké můžete dát na spodní kraje a malé na horní, menší kraje - všechno je to jenom na vás! Nakonec na horní část šišky nalepte šňůrku nebo stužku a máte hotovo! Ozdoby můžete nejenom pověsit na vánoční stromeček, ale můžete je umístit i do barevné skleněné mísy nebo dřevěné misky - může to být skvělá dekorace na váš vánoční stůl.

 

K výrobě ozdob na vánoční stromeček samozřejmě patří i vánoční hudba, ale pokud chcete skutečně intimní atmosféru, můžete provonět místnost i odpařováním esenciálních olejů - v Manně určitě najdete něco, co se vám bude líbit! Pokud chcete pozvednout náladu vánočních příprav nejenom vůněmi, krásným osvětlením a dekorativními předměty, potom vám doporučuji Manna Ultrazvukový difuzér!

 

Mohou začít sváteční vánoční přípravy? ?



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více