Všechno, co musíte vědět o pokusech na zvířatech
všechno, co musíte vědět o pokusech na zvířatech

Všechno, co musíte vědět o pokusech na zvířatech



Mezi Mannami nenaleznete takovou, při jejímž vývoji bychom aplikovali testy na zvířatech. Proč? Protože milujeme zvířata a chráníme své životní prostředí.

Názory se rozcházejí

Někteří lidé zcela odsuzují pokusy na zvířatech. Jiná skupina na druhé straně tvrdí, že pokud se jedná o léky, které zachraňují lidské životy, nemohou se testovat na lidech, takže je pochopitelné, že se uskutečňují pokusy na zvířatech.

Avšak, a není to tak dávno, musela být zvířata používaná v rámci výzkumů, nyní už jsou k dispozici takové příležitosti, díky kterým lze od těchto testů upustit. Před časem byla zvířata považována za věc. Mnoho zvířat se narodilo právě v souvislosti s různými programy laboratorního šlechtění, aby se z nich staly experimentální subjekty.

Existuje humánní řešení

Dnes už existuje mnohem víc humánnějších řešení. Pokrok v oblasti výpočetní techniky umožňuje vytvořit umělé tkáně, na kterých je možné testovat účinky léků bez účasti lidí a zvířat.

Objevení trojrozměrných, tzv. 3D tiskáren na trhu také pomáhá vyhnout se testování na živých tvorech. Z kmenových buněk je nyní možné vytvářet lidské orgány, na kterých je také možné testovat účinky léků.

Co oko nevidí

Pokusy na zvířatech probíhaly dlouhou dobu bez toho, aniž by většina lidí měla jakoukoliv představu o tom, jakými hrůzami musí zvířata mezitím procházet. Skutečnost, že se tyto informace dostaly do pozornosti veřejnosti, velmi pomohla při hledání alternativních řešení pod nátlakem veřejného mínění.

Navíc tuto metodu nepoužil pouze farmaceutický a kosmetický průmysl. Od výrobců kontaktních čoček až po výrobce plenek byla používaná v mnoha průmyslových odvětvích.

Mezitím samozřejmě také vyšlo najevo, že reakce vyvolané zvířaty nejsou stejné jako u lidí, takže od toho, že jednotlivé přípravky měly prospěšné, případně škodlivé účinky na zvířata, ještě není jisté, že tyto účinky budou stejné i v případě lidí.

Produkty bez testů na zvířatech

Dnes už můžeme nalézt mnoho produktů, u jejichž vývoje nebyly nikdy použity pokusy na zvířatech.

Naštěstí, stejně jako skončilo období otroctví, stále více lidí se domnívá, že by se neměly provádět pokusy na živém tvorovi, který se nedokáže bránit. Možná takto už více nemusí zvířata žít v klecích bez světla, lásky a péče, naplněné pocitem bolesti a strachu.

Existuje život i bez pokusů na zvířatech

Dnes už nestačí, aby se některý kosmetický produkt pouze zalíbil. Pokud se považujeme za skutečně uvědomělé zákazníky, je velmi důležitým aspektem výběru, jestli nějaké zvíře muselo kvůli tomu produktu zemřít nebo trpět.

Manna byla vždy proti pokusům na zvířatech, takže jsme tuto metodu v rámci vývoje našich produktů nikdy nepoužili.

Tímto způsobem můžete používat Manna Eben - čisticí mýdlo na obličej s klidným srdcem. Můžete si být absolutně jistí, že kvůli němu nemuselo trpět žádné zvíře. Tato Manna také získala certifikát Cosmos Natural a Vegan Society. Najdete v něm vše, co vaše lesklá pokožka potřebuje, aby se stala matnou. Za svou krásnou černou barvu vděčí aktivnímu uhlí, díky kterému bude pokožka vašeho obličeje čistá. Extra panenský olivový olej, okouzlující sezamový olej, organické bambucké máslo a ošetřující kokosový olej pomáhají uhelnému prášku udržovat pokožku nejenom čistou, ale také úžasně udržovanou neopakovatelnou péčí.
Tato Manna je kromě toho zcela veganská a také její obal je šetrný k životnímu prostředí, protože je vyroben z papíru.


Pohlaďte svého domácího mazlíčka a myslete přitom na malá zvířátka, které nikdo nikdy v jejich životě nepohladil. Pevně ​​věříme, že budeme moci brzy mluvit o obětech pokusů na zvířatech už jenom v minulém čase.



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více