Víte, co obsahují vaše kosmetické přípravky?
víte, co obsahují vaše kosmetické přípravky?

Víte, co obsahují vaše kosmetické přípravky?



Přirozenost je mojí srdeční záležitostí. Proto jsem měla velkou radost, když jsem si přečetla, že stále větší množství zemí vydává zákony proti distribuci kosmetických výrobků, které obsahují plastové částice!

Co hledá umělá hmota ve vašem kosmetickém přípravku, který se dostává do přímého styku s vaší pletí? Pokud ve vašem sprchovém gelu nebo tělovém peelingu, případně v zubní pastě cítíte „zrníčka“, potom to ve většině případů nejsou přírodní rostlinné složky, ale kousky umělé hmoty mikroskopické velikosti. Příčinou používání těchto drobných syntetických složek není nic jiného než to, že jsou levné, a někteří výrobci s nimi nahrazují zejména jádra broskví nebo kokosového vlákna.

Kromě toho, že se umělá hmota těžko rozkládá, s miliony mikročástic jsou dva velké problémy:

  • Pokud se dostanou do vody, začnou se rozkládat na ještě menší částice velikosti desetiny a setiny milimetru, a proto jsou dost malé na to, aby prošly přes filtr čističky vody. Jsou však dost velké na to, aby se potom, co se dostanou do přírodních vod, dostaly do organismu ryb a jiných živočichů a aby se v nich nahromadily. Velryby, které se živí planktonem, jsou tomuto riziku obzvláště vystaveny. Vodu oceánů filtrují přes velké jehlovité zuby, přes které umělohmotné částečky, bohužel, projdou.

  • Není těžké uhádnout, že se potraviny kontaminované umělou hmotou nakonec dostanou i do lidského organismu, co může mít mnoho škodlivých účinků na zdraví.
Pro mě je používání umělohmotných mikročástic smutné i proto, že místo nich existuje mnoho jiných přírodních alternativ a je pouze na rozhodnutí výrobců, pro které se rozhodnou. Místo polyetylénu, polypropylénu a polymetakrylátu se do kosmetických přípravků mohou dostat i přírodní, rostlinné složky.

Nezávisle od toho, jaké předpisy budou státy Evropy v této souvislosti v budoucnu přijímat, můžete si být jistí, že ani jeden produkt od Manny neobsahuje umělou hmotu, ani syntetické mikročástice a ani umělou hmotu v jiné podobě. Tohoto se striktně držíme a i nadále budeme své produkty vyrábět pouze z čistých přírodních složek. Tak rozmazlujeme nejenom vaši pleť, ale i životní prostředí. Filozofii Manny tvoří naturální, etické, přírodní kosmetické přípravky nejvyšší kvality, co vylučuje všechny složky z umělé hmoty nebo jiného syntetického materiálu.

Jsem hrdá na to, že přírodní kosmetické přípravky od Manny neobsahují složky, které se v přírodě nerozkládají, a proto je každá Manna darem nejenom pro přírodu, ale i pro vás!

Oficiální zdroj:

BBC
http://www.bbc.com/news/science-environment-42621388

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více