Veganská zmrzlinová specialita, která udělá dobře i Vaší pokožce

veganská zmrzlinová specialita, která udělá dobře i vaší pokožce Připravovali jste si už někdy zmrzlinu z jedné ingredience? Pokud ne, nastala ta správná chvíle. Banány jsou nejenom vhodnou surovinou na pleťovou masku, ale i na přípravu zmrzliny.

Pokud i Vy patříte mezi ty, kteří nemají rádi kravské mléko, máte alergii na laktózu nebo mléčné bílkoviny, tak velmi dobře víte, jak je velmi těžké najít zmrzlinu, která neobsahuje mléko. Zmrzlinové prášky, ze kterých se obvykle připravují zmrzliny a které se prodávají v obchodech nebo cukrárnách, jsou plné přídavných látek, aromat, barviv a konzervačních látek a většinou obsahují velké množství cukru a tuku, co nedělá dobře Vaší pokožce.

Pokud máte ekzém nebo akné, uděláte nejlépe, pokud je budete konzumovat co nejméně.
Nedávno jsem našla recept na zmrzlinu, která je připravena pouze z banánu, bez cukru, tuku, mléka, arašídů, přídavných látek a glutenu.

Banán obsahuje vápník, hořčík a draslík a pomáhá předcházet vzniku vysokého krevního tlaku. Pomáhá při trávení a brání vzniku průjmových infekcí. Můžeme ho dávat i nejmenším dětem protože je zdravý, výživný a není alergenní.

Už dlouhou dobu se snažím přijít na to, jak bychom mohli doma připravit opravdu dobrou a kvalitní zmrzlinu bez zmrzlinového stroje nebo jiného speciálního zařízení.

Varianta na dřevěné špejli je na víkendové pohoštění z důvodu množství prakticky nemožná. Přišla jsem na lepší řešení. Nepotřebujeme nic jiného než několik zralých banánů a tyčový mixér. Na jednu osobu jsem počítala jeden kus banánu. Banány jsem oloupala, nakrájela na kolečka a na noc uložila do mrazničky v hermeticky uzavřené nádobě. Zmrzlá banánová kolečka jsem druhý den dala na hodinu do ledničky, aby se začala rozpouštět, protože mixér by tak silně zmražené ovoce nezvládl rozmixovat. Na půl zmrazené ovoce rozmixujeme na pěnově bílou, krémovou zmrzlinu banánové chuti. Zůstala jsem překvapena nad výsledkem, vznikla dokonale měkká nadýchaná zmrzlina, která není vodová a neobsahuje ani zmrzlé krystalky.

Mnozí se nad tím pozastaví, ale podle mně úplně zbytečně

Hotovou zmrzlinu jsem rozdělila na několik částí a dala do malých mističek: do jedné jsem přidala skořici, do druhé kousky čokolády, do třetí rozmixované ovoce a kousky ovoce a do čtvrté jsem přidala vanilku. Na ochucení můžete přidat i mátu, bazalku, kakao, kokosové mléko anebo kousky sušenek s mandlemi a arašídy (pokud na ně nemáte alergii).

Když jsem krém důkladně promíchala, nádobky jsem uložila na půl hodinky zpět do mrazničky a měla jsem hotovo. Na řadě je teď už jenom naběračka na zmrzlinu, poháry nebo oplatky.

Počet možností je nekonečný. Banán je sám o sobě sladký a krémový, proto ho není třeba přislazovat medem nebo jinými sladidly.

Ve velkém teple můžete zmraženou směs dávat i dětem starším než půl roku, s menšími dětmi můžete procvičovat poznávání chutí a trochu větší děti pomohou podle mých zkušeností nejenom při její konzumaci, ale i při její přípravě.

(Pokud máte drtič na led nebo mixér, který je vhodný na přípravu ledových krystalků, musíte zmražený banán mixovat přibližně 5 minut, abyste dosáhli požadovaný výsledek. Příliš velké množství se připravit nevyplatí, protože pokud opět zmrzne, už to není ono).

Příjemné zchlazení a pěkný den bez chemických látek!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více