Takto si připravte ovocné sushi!
takto si připravte ovocné sushi!

Takto si připravte ovocné sushi!



Pokud jste se klasické verzi sushi až dosud vyhýbali, potom ovocné sushi vymysleli pro vás. Je to veganská specialita ve formě dezertu bez mléka, bez masa a bez mouky, která je vynikající i pro hosty! Na pohled je krásné a má jedinečnou chuť!

Přiznávám, že příprava sushi mě vždy zajímala, ale měla jsem pocit, že místo čerstvých ryb a listů řas bych raději vyzkoušela nějakou sladkou, ovocnou a zdravou alternativu. Důležité je i to, aby byla jeho příprava snadná. Ovocné sushi je jedním z nejkreativnějších druhů sushi, které se nyní stává populárním a této tradiční japonské gastro specialitě dává úplně novou dimenzi.
Zde je jeden super recept, jako dokonalá víkendová lahůdka. Jeho příprava není vůbec složitá a výsledek stojí za to!

Přísady:
1,5 šálku sushi rýže (drobnozrnná rýže)
2 šálky rýže
3 polévkové lžíce kokosového cukru
špetka soli
1 šálek kokosového mléka nebo půl šálku kokosové pasty
1 vanilkový lusk - vyškrabaná dužina
½ čerstvého ananasu
3 kiwi
1 mango
8 jahod

Na stočení budete potřebovat prostírání z bambusu a potravinovou folii.

Příprava:
Na začátku v cukrové vodě uvařte rýži dohromady s vanilkou přibližně za 15 minut, potom přimíchejte kokosovou pastu nebo kokosové mléko a přikryjte. Odložte, aby rýže vychladla. Za tu dobu ztuhne a vsákne kokosové mléko. Je důležité, aby tekutinu úplně vsákla, a proto nejdříve přidejte pouze menší množství kokosového mléka.

Mezitím si můžete připravit ovoce: ananas očistěte a nakrájejte přibližně na 1 cm plátky, stejně tak i kiwi. Mango a jahody nakrájejte na tenké plátky. Papírovou utěrkou nebo kuchyňskou utěrkou z ovoce odstraňte přebytečnou tekutinu. Když jste hotoví, rozložte bambusové prostírání a položte na něj průsvitnou folii. Na folii rozložte přibližně 4-5 polévkových lžic rýže a uhlaďte ji tak, abyste získali obdélník o výšce přibližně 1 cm. Do středu obdélníku pěkně rozložte ovoce, aby vytvořilo řadu, ale můžete dát i 2 řady ovoce. Potom už nezůstává nic jiného, než pomocí folie a bambusového prostírání silně stočit a nakonec nakrájet nožem na 1,5 cm plátky. Pokud je chcete ozdobit, můžete na sushi válečky položit na tenko nakrájené mango. Ze zbývající folie můžete udělat maki řezy tak, že rýži dáte do 4-5 cm velkých kopečků, a zbývající ovoce uložíte nahoru.

Pokud byste chtěli exotickou náladu po snědení chutného dezertu ještě zvýšit, doporučuji, abyste vyzkoušeli Manna Květinovou vodu Santal, která vás svou sofistikovanou vůní zavane do kouzelného světa zahrad vzdáleného východu!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více