Takto obohaťte letní nápoje kreativními kostkami ledu!
takto obohaťte letní nápoje kreativními kostkami ledu!

Takto obohaťte letní nápoje kreativními kostkami ledu!



V létě funguje mrazák na plné obrátky a několikrát denně sáhnete po kostkách ledu. Jak by se vám líbilo, kdybyste místo klasických kostek ledu oživili svůj nápoj něčím více vzrušujícím? Budete překvapeni, na jakou mistrovskou úroveň je možné „vědu o výrobě kostek ledu” povznést.

Ledová kostka je jedním z nejpříjemnějších průvodců horkého léta. Okouzlí a osvěží jakýkoliv chlazený nápoj. Mě osvěží už i samotný pohled na kostky ledu, znáte ten pocit taky? Pokud vás už klasické kostky ledu nudí nebo nechcete, aby byl váš pečlivě připravený nápoj plný vody, potom se podívejte, co všechno můžete do formiček na led vložit! Jak by se vám líbila mražená kostka vína nebo kávy?

Zde jsou mé oblíbené variace na kostky ledu:

Pokud patří ledová káva k vašim oblíbeným nápojům, potom budete tuto lahodnou čokoládově-kávovou ledovou kostku z kokosového mléka zbožňovat a můžete s ní ochutit ledovou kávu bez toho, abyste přidali vodu. Nemluvě o tom, že ani pohled na ni není „k zahození“. Uvařte silnou černou kávu, a potom ji nechte vychladnout. Formu na led naplňte kávou do poloviny, a potom dejte zmrazit. Když zamrzla, přilijte kokosové mléko a dejte znovu zmrazit. Na závěr jako poslední vrstvu přilijte tenkou vrstvu čokoládového sirupu a opět vložte do mrazáku. Tato nádherná tříbarevná, vrstvená kávová kostka bude ozdobou každé ledové kávy, ale můžete ji hodit i do obyčejného mléka nebo kokosového mléka a úžasný chlazený nápoj je hotový!

Kromě kávy je druhým nejoblíbenějším letním nápojem limonáda, a proto vám doporučuji, abyste udělali i kostky ledu, které se k tomuto klasickému nápoji hodí. V hmoždíři jemně rozdrťte trochu máty, potom na dno formiček na led nalijte malé množství vody a dejte zmrazit. Po zmrazení vody přidejte mátu a zbytek vody. Takto vyplníte formičku na led, díky čemu zůstane máta uprostřed a vyhnete se tomu, aby se rostlina přilepila do formiček z umělé hmoty. Kromě máty můžete tento postup vyzkoušet i s meduňkou, levandulí a rozmarýnem, které jsou také vynikajícím ochucovadlem limonády. Pokud předtím rostliny trochu rozmačkáte, jejich chuť bude intenzivnější. Ve formičkách na led můžete připravit i rozmixovanou mraženou zeleninu a ovoce, medový limonádový sirup, v tomto případě stačí kostku ledu pouze vložit do sklenice vody a po rozpuštění sama vytvoří ochucený nápoj.

Kostky ledu nemusíte vyrábět pouze ve formičkách na led. Vykrajovátkem na pečivo v tvaru hvězdičky nebo srdce můžete vykrojit dužinu melounu, kterou dáte zmrazit a „ kostka ledu“ na ochlazení limonády nebo koktejlu je hned hotová. Můžete to udělat samozřejmě i z jiného ovoce, tekutinu ochladí stejně, a dokonce maliny, třešně, višně nebo rybíz můžete po rozmrazení i sníst.

Zde je několik užitečných tipů, pokud chcete mít nejenom chutné, ale i nádherné kostky ledu:

Místo klasické pitné vody použijte k výrobě kostek ledu, pokud můžete, převařenou, a potom vychlazenou nebo destilovanou vodu. Díky tomu nebudou kostky kalné, ale pěkně průhledné, křišťálově čisté, ve kterých bude ovoce nebo bylinky dokonale vidět. Tajemství spočívá v tom, že při převaření se z vody odstraní bublinky vzduchu, a proto vodu nezamlží.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více