Takto bojujte proti podzimní únavě!
takto bojujte proti podzimní únavě!

Takto bojujte proti podzimní únavě!



Počasí je stále chladnější a je stále méně slunečních paprsků. Následkem zamračeného počasí může být horší i Vaše nálada. Ukážu Vám, jak můžete zůstat ve skvělé formě!

V podzimním období pracuje Váš imunitní systém na plné obrátky, aby zachoval Vaše zdraví. Dozvíte se několik tipů, abyste snadněji překonali pokušení chladnějších dnů, s jejichž pomocí můžete předejít únavě a oslabení! Měli byste je vyzkoušet, pozitivní změnu pocítíte okamžitě!

Probuďte se svěží!

Ráno, když je venku ještě tma, je mnohem těžší vstát. Abych se šetřila, nastavím si místo intenzivního zvonění na budíku jemnou, příjemnou melodii. Dobrým nápadem je i to, pokud si před vstáváním z postele zapnete rádio nebo si poslechnete svou oblíbenou skladbu. Důležité je, abyste si hned po probuzení dopřáli ještě několik minut v posteli, aby se Váš organismus mohl „posbírat“. Uvidíte, že se vzbudíte s mnohem lepší náladou! Na tlačítko „odložit buzení“ zapomeňte. Probouzeli byste se ještě více unaveni a navíc s pocitem, že máte zpoždění!

Vyzkoušejte střídavou sprchu!

Začněte den tím, že si příjemně rozproudíte svůj krevní oběh! K tomu je nejlepší střídavá sprcha. Běhen horké sprchy se rozšiřují vlásečnice, které se potom vlivem chladu stáhnou, čím se lehko osvěžíte! Je důležité, abyste nenachladli! Osvěžující pocit můžete zvyšovat pomocí Manna sprchového gelu s vůní rozmarýnu a máty!

Snídejte!

Na podzim je velmi důležité, abychom nešli z domu s prázdným žaludkem. Místo toho, abyste do sebe něco narychlo „hodili“, na deset minut se posaďte a na prvním jídle dne si dejte záležet. Připravte si ovocný salát a posypte ho rozinkami nebo praženými semínky! Dobrým nápadem je i nakrájení čerstvé zeleniny, na kterou přidáte dvě polévkové lžíce olivového oleje a posypete chia semínky. Jako ranní nápoj si během chladných dnů dopřejte místo vody kvalitní čaj s vlákninou! Černý čaj můžete vyzkoušet i na anglický způsob. Přilijte do něj malé množství kokosového mléka, aby Vás mohl ještě lépe zahřát!

Pohybujte se!

Může to znít neuvěřitelně, ale i tělesná aktivita pomůže překonat únavné období. Pomocí sportu můžete odstranit nahromaděné napětí i psychickou únavu. Dokud to počasí dovolí, snažte se pohybovat na čerstvém vzduchu! Velkým plusem je už i to, když ráno půjdete do práce pěšky. Pokud se nechcete pohybovat venku a potřebujete druh sportu, který není příliš namáhavý a který zároveň osvěží Vaše tělo i duši, vyzkoušejte jógu nebo pilates! Jděte do lázní, do sauny nebo navštivte fitness centrum!

S výše uvedenými tipy můžete podzim prožít snadněji a veseleji, a pokud při pohledu z okna spatříte kapky deště, vítr nebo hustou mlhu, určitě Vás dobrá nálada neopustí!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více