Rituál koupele
rituál koupele

Rituál koupele



Když jste byli malí, také jste byli ochotni vykoupat se pouze za cenu pláče? Prozradím vám, že já také. Ale jako dospělá jsem si rychle uvědomila, jaké osvěžení může poskytnout rychlá sprcha nebo příjemná koupel ve vaně, zejména po dlouhém a únavném dni.

Každodenní očista nebyla vždy samozřejmá

Věděli jste, že v 19. století si ještě mnozí lidé mysleli, že voda přenáší smrtelná onemocnění? Proto raději používali parfémy, aby překryly nepříjemné "vůně" a s velkou obezřetností se vyhýbali jakékoliv koupeli.

Dokonce i královna Alžběta až po dlouhých bojích dosáhla, aby byla mísa na mytí nahrazena nejdříve kádí a později dřevěnou vanou. Později si zařídila vlastní koupelnu, kde se k úžasu celého dvora koupala každý den.

Méně je někdy více?

Většina z nás se obvykle sprchuje nebo koupe dvakrát denně (ráno po probuzení a večer). Avšak stejně jako při jiných tématech, i v tomto případě jsou názory rozdílné.

Zdá se logické, že čím více se koupeme, tím méně nečistot zůstává na naší pokožce a tím jsme čistější. V podstatě je to i pravda, ale vůbec není jedno, jaké prostředky a čisticí potřeby používáme.

Různé houby s abrazivním účinkem mohou snadno poškodit vnější ochrannou vrstvu naší pokožky a odstranit tak nejenom bakterie a odumřelé epitelové buňky, ale také lipidy, které jsou zodpovědné za zdraví a hydrataci pokožky.

Kromě toho, pokud při koupeli používáme mýdla a sprchové gely s obsahem umělých přísad, častým sprchováním se snižuje regenerační schopnost pokožky, následkem čeho se pokožka stává suchou, poškozenou a podrážděnou.

Malá špinavá tajemství mýdel a sprchových gelů

Bohužel, většina mýdel a sprchových gelů obsahuje velmi málo přírodních složek. Naopak, mají vysoký obsah složek, které mírně řečeno, spíše škodí pokožce.

Které látky to mohou být?

  • látky dráždící pokožku, které díky silnému účinku poškozují pokožku
  • parabeny, které jsou nejčastěji používané umělé konzervanty. Ty kromě toho, že urychlují stárnutí pokožky, mají vliv i na produkci hormonu estrogen.
  • zbytky ropných derivátů, které ucpávají póry, pokožka tak nedokáže dýchat, co může mít za následek vznik zánětu pokožky nebo alergií.
  • silikonové oleje, jejichž vlivem můžeme pociťovat pokožku jako hedvábnou, sametovou. Avšak silikonové vrstvy jsou ve vodě nerozpustné, takže ucpávají póry, čím brání dýchání pokožky a její detoxikaci.

To, že se nekoupeme každý den, není řešením proti těmto škodlivým látkám. Místo toho používejme přípravky obsahující přírodní složky, bez obsahu jakýchkoliv škodlivých látek.

Rituál Manna koupele

Ať už je řeč o rychlé sprše nebo o dlouhé relaxační koupeli ve vaně, v Manně najdete na každou situaci ten správný přípravek.

Naše mýdla jsou všechna do posledního bez jakýchkoliv chemikálií. Na naší internetové stránce vám poskytneme všestrannou pomoc, abyste snadněji našli, které Manna mýdlo je nejvhodnější pro vaši pokožku.

V našich sprchových gelech se snoubí praktičnost a složky bez chemikálií. Nejenom jejich vůně je speciální, ale díky praktickému balení jsou jedinečné.

Pokud však toužíte po koupeli při světle svíček, kdy zapomenete na všechny starosti, jednoznačně musíte vyzkoušet Manna šumivé koule do koupele!

Každá koule je vyrobena ručně a kromě okouzlující vůně vás i složky obdarují sametovou pokožkou.

Máme však jedno tajemství, které musíte bezpodmínečně vědět: pokud je jednou vyzkoušíte, budou vás lákat ke koupeli znovu a znovu. Celý den budete toužit jenom po takové koupeli!

K výběru máte šumivou kouli citrus, jahoda - banán, případně hřebíček-neroli nebo geranium - levandule. Kteroukoliv Mannu si vyberete, jedno je jisté, bude to začátek nádherného přátelství!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více