Ošetřené, krásné rty ve 4 krocích
ošetřené, krásné rty ve 4 krocích

Ošetřené, krásné rty ve 4 krocích



Jak udělat své rty ještě krásnějšími i v zimě?

 

Často zapomínáme, že o své rty se musíme starat stejně jako o pokožku obličeje, nevyplatí se čekat, až se naše rty vysuší, loupou nebo popraskají. Navíc s chladnějším počasím mají spíše suché rty ti, kteří jinak pijí dostatečné množství tekutin a během roku nemají téměř žádné problémy se stavem svých rtů.

 

Pro mnohé je používání rtěnky každodenní rutinou, součástí předepsaného vzhledu na pracovišti, aby se ženy prezentovaly v takzvaném „full make-upu“. Protože většina rtěnek vysušuje, je důležité, abychom regeneraci svých rtů podpořili několika přírodními triky.

Ale od čeho jsou rty suché?

Od dehydratace, chladného počasí, suchého vzduchu prostor, ve kterých se zdržujeme a od nedostatku potřebných vitamínů. Vysušení, ztráta pevnosti a krásy této citlivé partie může mít řadu příčin.

 

Níže pro vás shrnu, co můžete udělat pro to, abyste měli rty vždy zdravé a ošetřené.

Ošetření ve 4 krocích

I v případě rtů závisí úspěch na klasických základních krocích. Pokožka je orgán, který velmi rychle poskytne odpověď a signál o stavu těla, o procesech, které v nás probíhají. Pokud si těchto signálů všimneme, můžeme vytvořit harmonický, krásný a zdravý vzhled. Stav rtů můžeme čtyřmi jednoduchými, rutinními kroky viditelně změnit.

 

Obnovení – odstranit odumřelou, zbytečnou vrstvu

 

Odumřelé, vysušené drobné kousky pokožky na povrchu rtů musíme šetrně odstranit. Úplně stačí, pokud si jednou týdně uděláme peeling pomocí štětin zubního kartáčku, tedy rty promasírujeme. Po tomto úkonu bude jejich povrch mnohem hedvábnější, jemnější, všimneme si, že se objeví svěží, živější vrstva, na které se snáze rozplyne i přípravek na ošetření rtů. Tato technika může být ještě účinnější, pokud si uděláte domácí peeling na rty, například ze směsi kombinací soli/cukru a olivového oleje. Důležité je, abyste aplikovali směs bez chemikálií a aby měla i zrnkovou složku, protože právě ta pomůže odstranit nežádoucí odumřelé buňky. Pamatujte na to, že takto očištěný povrch je ještě intenzivněji vystaven chemickým a jiným vnějším vlivům, takže toto je okamžik, kdy musí rozhodně následovat péče.

 

Ošetření – poskytnout ochranu

 

Rty si můžeme ošetřujícími přípravky vyvinutými pro tuto oblast natřít i několikrát denně. Dobré je vybrat si přípravek, který neobsahuje syntetické látky, protože tyto chemikálie z dlouhodobého hlediska nepomáhají udržet rovnováhu těla a pokožky. S přírodními přípravky péče o rty to můžete přehnat méně pravděpodobně, protože jejich účinek je citelný déle. V případě potřeby můžete péči o rty aplikovat několikrát denně.

 

Maštění – v případě, kdy je nezbytné používat rtěnku

 

Pokud musíte používat rtěnku, používejte její přírodní verzi – předpisy sem nebo tam, svobodně si můžete vybrat rtěnku, která neobsahuje chemikálie nebo takovou, která je mastnější, ošetřující. Pod rtěnku můžete nanést také mastnější, ošetřující vrstvu. Nezapomínejte, že toto je minimum, co můžete udělat pro to, abyste si rty chránili.

 

Masky – když je situace velmi špatná

 

Může se stát, že se vaše rty dostanou do velmi špatného stavu a budete potřebovat vydatný zábal na rty. Co můžete udělat? Natřete si na rty med a nechte působit 10-20 minut. Účinek můžete zintenzívnit smetanou s vysokým obsahem tuku. I před tímto zábalem aplikujte masáž zubním kartáčkem.

 

Vytvořte si svůj vlastní přípravek na ošetřování rtů – například takto

 

Doporučuji vám být kreativní a vytvořit si vlastní ideální přípravek na ošetřování rtů. Pokud máte doma bambucké, kokosové nebo kakaové máslo, jako vhodná přísada může posloužit kterékoliv z nich. Zde je tip na recept, který měl v minulosti velký úspěch:

 

Čokoládovo - kokosový balzám na rty

 

Přísady:

 

  • 4 g nerafinovaného bambuckého másla
  • 6 g nerafinovaného kakaového másla
  • 6 g panenského kokosového másla
  • 1 ks přírodní kapsle vitamínu E (její obsah)

 

Kakaové a bambucké máslo začněte opatrně rozpouštět nad párou, potom přidejte i kokosové máslo. Promíchejte, nechte vychladnout – a hotovo. Výsledek bude mít vůni čokolády, podle mě je zbytečné přidávat esenciální olej, ale pokud chcete, můžete přidat i ten. Stačí několik kapek; s citrusovými esenciálními oleji si dávejte pozor, protože mohou způsobit citlivost na světlo. Vitamín E kromě svého ošetřujícího účinku prodlužuje trvanlivost vašeho přípravku na ošetřování rtů, pokud ho však doma nemáte a vynecháte ho, váš balzám vydrží dlouho i bez něj.

 

Začněte ošetřovat své rty ještě dnes, následujte výše uvedené kroky a nezapomeňte na to, abyste přes den pravidelně pili vodu nebo bylinkové čaje!



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více