Ani vy nemáte rádi suché, popraskané rty?
ani vy nemáte rádi suché, popraskané rty?

Ani vy nemáte rádi suché, popraskané rty?



Zimní péče o rty, přírodně!

I vaše rty se vysuší ve větrném počasí? Zbytečně používáte značkový ošetřující přípravek na rty, vaše rty zůstávají stejně popraskané? Nebo je situace po čase dokonce ještě horší?

 

Pokud máte suché nebo v horším případě popraskané rty, je to nejenom bolestivé, ale také nevzhledné.

 

To, že studený vítr a chladné počasí vaše rty vysuší, je bohužel běžné. V těchto případech je dobré dbát na to, abyste je intenzivněji hydratovali, abyste pili více vody a chránili je před nepřízní počasí.

 

Pokud pomoc čekáte od ošetřujících přípravků na rty z pultů obchodů a nakonec zůstanete zklamaní, důvodem je pravděpodobně to, že jste si koupili přípravek s obsahem chemikálií, který místo aby vašim rtům navrátil jejich měkkost, bude na ně mít ještě horší účinek.

Na co si dejte pozor a kterým složkám sa vždy vyhněte?

  • Vazelína: ropný derivát, který na povrchu rtů vytváří povlak, nedovolí jim dýchat, proto jde o ošetření pouze naoko, asi tak, jako kdybyste si na vysušené ruce natáhli rukavice, abyste problém zakryli místo toho, abyste si je nakrémovali.
  • V zimě nepoužívejte rtěnky, protože chemikálie obsažené v barvivech mohou pokožku vysušit. Pokud přesto toužíte po barevných rtech, potom si najděte přírodní kosmetický přípravek. Svůj organismus zbytečně zatěžujete i vonnými látkami (parfém), navíc je můžete snadno i spolknout.
  • Glycerin: většinou se můžete setkat s jeho syntetickou formou, pokud je v přípravku ve vysoké koncentraci, odebírá vlhkost z hlubších vrstev pokožky, a proto se může snadno vysušit.
  • Alkohol: ve velkém množství také vysušuje pokožku, proto pokud máte suchou pokožku, vyhýbejte se mu!
  • Parabeny: všechny složky s nevyslovitelným názvem začínající na „para“ jsou zdraví škodlivé, mohou zničit nejenom vaši hormonální rovnováhu, ale podle výzkumů jsou dokonce potenciálními spouštěči rakoviny. Podívejte se na složení na obalu, a pokud takovou složku najdete, raději ho nepoužívejte.

Zajímá vás, jak můžete o své rty pečovat přirozeně a zdravě?

Potom čtěte dále!

Čím ošetřit popraskané rty, pokud se nechcete trápit kvůli chemikáliím?

  • Med: je plný důležitých vitamínů, které pokožku ošetřují a hydratují, kromě toho má také protizánětlivý účinek. Obnoví unavenou pokožku.
  • Extra panenský olivový olej: přírodní hydratační přípravek, pokožce vysloveně prospívá. Naneste na popraskané rty a budou opět jemné!
  • Bambucké máslo: jeden z nejlepších hydratačních přípravků, dokonce má protizánětlivý a hojivý účinek, proto je pro vaše rty doslova super řešením! Pokud ještě doma žádné nemáte, jedno si pořiďte.
  • Mangové máslo: bohaté na zdravé mastné kyseliny, rty nejenom vyživuje, ale také zjemňuje.
  • Panenské kokosový olej: lidé žijící v tropech znají jeho blahodárný a ošetřující účinek již tisíce let, vyzkoušejte ho i vy.
  • Okurky: protože se okurky skládají z více než 90% z vody – dokonce obsahují i vitamín C –, mají super hydratační účinek. Přiložte čerstvý plátek okurky na suché rty a nechte 5 minut působit.
  • Aloe vera: gelová látka v aloe vera je vynikajícím zvlhčovačem, protože váže molekuly vody. Skvěle ošetřuje suché rty.
  • Kakaové máslo: známý je jeho hydratační účinek. Protože i skvěle chutná, nevadí ani to, když ho sníte.


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více