Nejlepší domácí čokoládová zmrzlina!
nejlepší domácí čokoládová zmrzlina!

Nejlepší domácí čokoládová zmrzlina!



Čokoláda je „zlatem” Aztéků a už od její samotné vůně se dostaneme do lepší nálady. Její chuť zase připomíná naše dětství a naše tělo zaplaví „hormonem štěstí”. V letních měsících je nejlepší, pokud si božský dezert připravíme a sníme doma.

Pokud jste si až dosud mysleli, že domácí zmrzliny nikdy nebudou tak dobré, jako jejich verze z obchodu nebo vás odradilo to, že nemáte přístroj na výrobu zmrzliny, potom mám pro vás dobrou zprávu: z malého množství přísad a velmi snadno si můžete vyrobit nejlepší čokoládovou zmrzlinu i doma. Zde je oblíbený recept, množství možností je však nekonečné, buďte kreativní a experimentujte! Nejlepší je, pokud je doma vyrobená zmrzlina složena z čistých a zdravých složek, a pokud si dáte pozor na přidané suroviny, můžete si ji vyrobit i na veganský způsob!

Veganská Jahodovo čokoládová zmrzlina

Toto je velmi jednoduchý a přece výborný dezert, který se skládá z bohaté harmonie chutí.

Přísady:
4 dl kokosového mléka
15 dkg organické mléčné nebo hořké čokolády, vyplatí se vybrat si podle možnosti co nejkvalitnější
10 dkg kokosového tuku
5 polévkových lžic agáve sirupu
8 čerstvých, zralých jahod
1 vanilkový lusk, vyškrabaná dužina

Nejdříve přiveďte k varu kokosové mléko, potom do něj vložte vanilku a dejte asi na 15 minut vychladnout. Potom už nezůstává nic jiného, než přidat zbývající přísady: nalámanou čokoládu, agáve sirup, jahody a kokosový tuk. Zpracujte v kuchyňském robotu, přelijte do misky a vložte na 7-8 hodin do mrazničky. Přibližně každou hodinu trochu promíchejte tyčovým mixérem, aby měla lehkou texturu a aby do ní zamrzlo co nejvíce bublinek. Po vypršení doby můžete ihned podávat. Kdybyste ji chtěli udělat ještě čokoládovější, nad parou rozpusťte trochu hořké čokolády a polijte s ní vrch zmrzliny.

Čokoládová zmrzlina beze všeho

Přísady
4 dl mandlového mléka
5 dkg březového cukru
1 čajová lžička vanilkového výtažku z vanilkového lusku
7 dkg kokosového tuku
1,5 dkg kvalitního bio kakaového prášku
1,5 dkg kukuřičného škrobu

V misce zahřejeme mandlové mléko s březovým cukrem, kokosovým tukem a kakaem. Pozor, nesmí vařit! Mezi tím v druhé misce zbývající mandlové mléko smíchejme se škrobem, aby nezůstaly hrudky, a potom přidejme k horoucímu kakaovému mandlovému mléku. Opět zahřejme, aby byla teplota blízko varu, a potom za častého míchání ještě 5 minut povařme. Nechejme vychladnout a naplňme do nádoby na zmrzlinu, potom vložme do mrazničky, kde přibližně každou půlhodinu promíchejme tyčovým nebo klasickým mixérem. Po 4-5 hodinách, když dosáhne vhodnou konzistenci, můžeme hned konzumovat. Můžeme ji vylepšit strouhanou čokoládou nebo kousky ovoce!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více