Když zaútočí bolest hlavy, udělejte toto!
když zaútočí bolest hlavy, udělejte toto!

Když zaútočí bolest hlavy, udělejte toto!



Bolest hlavy je velmi nepříjemná věc a pokud zaútočí, zničí všechny naše plány a navíc zkazí i dobrou náladu. Naštěstí, k její léčbě existují i přírodní metody. Dobrou zprávou je, že jsou i účinné!

Pokud během týdne všude spěcháte a v hlavě Vám kolují myšlenky o hromadě povinností, bolest hlavy prožijete jako skutečnou katastrofu: nedokážete se soustředit, bouchání, píchání, cukání a vibrování zhorší Váš zrak a udělá Vás ještě více netrpělivými a unavenými. Nejraději byste si vlezli pod peřinu a celý den byste z ní ani nevylezli. Samozřejmě to není řešení. Ale co tedy potom? Nevěřím tomu, že při sebemenší bolesti nebo pocitu nepohodlí, je hned potřebné užít nějakou tabletku a to platí i na to, když zaútočí bolest hlavy. Pokaždé se snažím vybrat co nejpřirozenější řešení, protože ta jsou nejúčinnější.

Masírujte!

Podle toho, kde Vás bolí hlava, masírováním můžete proti bolesti velmi účinně bojovat. Pokud ji cítíte v okolí očí, stlačte kořen nosu mezi ukazováček a palec a několik sekund silně tlačte. Potom ho rychle pusťte a počkejte několik sekund. Pokud se bolest objeví na čele nebo spáncích, může pomoci masáž v oblasti horní části krku a také krouživé pohyby v oblasti spánků. K masáži je dokonalý Balzám na čelo pro pohádkové sny.

Pijte tekutiny!

Věděli jste, že jednou z nejčastějších příčin bolesti hlavy je dehydratace? Ve vyhřátých místnostech je velmi suchý vzduch, a proto se často může stát, že se organismus dehydratuje, aniž bychom si toho všimli. Pokud několik hodin nepřijmete žádnou tekutinu, Váš organismus vyšle varovné signály, mezi kterými je na prvním místě bolest hlavy a únava. Vypijte minimálně 1,5 litru tekutin (čisté vody nebo bylinkového čaje) během jedné hodiny a všímejte si, jak se do Vás „vrací život“!

Dýchejte!

Je zajímavé, že podle staré čínské medicíny, pokud nevěnujete pozornost svému dýchání a dýcháte plytce, znamená to, že se dostanete pouze k množství vzduchu, které je potřebné k přežití. Není pak divu, že nedostatek kyslíku způsobí bolest hlavy! Sedněte si na židli s narovnanými zády, prsa vypněte a zhluboka se nadechněte! Všímejte si svého dýchání, zavřete oči a soustřeďte se na pocit, jak se do Vašich plic dostává vzduch a potom pomalu vydechněte. Takto se mozek okamžitě dostane k čerstvému vzduchu.

Jezte!

Druhou nejčastější příčinou bolesti hlavy je to, že jste se dostatečně nenajedli nebo jste jedli už dávno a klesla Vám hladina cukru v krvi. Vyberte si potraviny, které se pomalu vstřebávají, obsahují vlákninu a vitaminy: ideálním výběrem je banán nebo ovocný a zeleninový salát. Dávejte pozor, abyste nejedli příliš mnoho a v žádném případě se nesnažte zmírnit nedostatek energie sladkostmi, protože tím by se hladina cukru okamžitě zvýšila.

Léčte se čajem!

Používejte mátu nebo meduňku, jejich listy trochu natrhejte, přelijte vroucí vodou, a když čaj vychladne na teplotu, kdy se dá vypít, můžete ho osladit cukrem z kokosových květů nebo ochutit plátkem citronu. Záleží i na množství: musíte vypít minimálně čtyři decilitry, tedy jeden velký šálek čaje!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více