Jak poznáte přírodní kosmetiku?
jak poznáte přírodní kosmetiku?

Jak poznáte přírodní kosmetiku?



Před několika dny se mi dostal do rukou článek o tom, jak zavádějící mohou být etikety na kosmetických výrobcích. Známý anglický deník Guardian napsal, že vzhledem k neustále vzrůstající nabídce přírodních kosmetických výrobků je vážným problémem skutečnost, že při jejich výrobě neexistují jednotná evropská pravidla. Kupující tak častokrát nemohou s jistotou vědět, zda drží v ruce pravou přírodní kosmetiku a co si vlastně na svoji pokožku nanesou. Evropská unie stanovuje přísná pravidla v souvislosti s tím, které potraviny se mohou označovat jako organické a bio, avšak v kosmetickém průmyslu toto usměrnění zatím chybí.

Jak zjistíte, která je pravá přírodní kosmetika a která ne?

S autorem článku souhlasím a právě pro absenci zákonů pomáhají zákazníkům v rozhodování nezávislé mezinárodní organizace, které se zabývají určením kvality. Ve Velké Británii patří mezi nejznámější ocenění COSMOS, BDIH, pečeť Vegan, které znáte i z etiket Manna produktů a hodnocení NaTrue. Všechna tato ocenění důvěryhodně a s jistotou zaručují, že na ošetření Vaší pokožky používáte certifikované výrobky, které podléhají přísným, opakujícím se testům, které podrobně zkoumají celý ratingový proces od získání surovin až po výrobu produktů.

Jsem přesvědčena, že prvořadá je důvěra a není vůbec jedno, s jakými sloučeninami přichází Vaše pokožka denně do styku. V případě malých dětí je třeba věnovat obzvláště velkou pozornost, protože jsou mnohem zranitelnější než dospělí. I proto neustále pracujeme na tom, aby kromě toho, že pro Vás připravujeme kosmetiku bez testování na zvířatech s pečetí skákajícího zajíce, ochrannou známkou organizace Cruelty Free, získaly i další Manny každým rokem tato významná ocenění biokosmetického průmyslu.

Co znamená hodnocení COSMOS Organic a COSMOS Natural?

Mezinárodní organizace bere vydávání těchto osvědčení velmi vážně. Hodnocení COSMOS mohou získat pouze kosmetické produkty, které splňují stanovené požadavky a které jsou vyrobeny šetrným zpracováním výhradně přírodních surovin. Ocenění COSMOS získají pouze kosmetické produkty, u kterých alespoň 95% všech použitých surovin prokazatelně pochází z bio farem. Navíc jsou stanoveny i požadavky, které složky musí být bio tak, že např. voda se za organickou složku nepovažuje.

Stálo nás velmi mnoho práce, abychom získali tato významná ocenění pro stále větší množství Manna produktů, a jsme pyšní na to, že v naší malé dílně postupně vzrůstá počet Mann, které nesou světově uznávaná ocenění.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více