Babiččiny přírodní léčebné metody proti podzimním neduhům
babiččiny přírodní léčebné metody proti podzimním neduhům

Babiččiny přírodní léčebné metody proti podzimním neduhům



Když se objeví první podzimní nachlazení nebo jsem prostě jenom oslabená, vždy se obrátím pro radu na svou babičku. A ne náhodou!

Metody našich maminek a babiček jsou většinou celkem jednoduché, snadno dostupné a velmi levné. Zajímavé na nich je to, že k léčbě onemocnění se používají stejné metody téměř na celém světě, případně s malými odchylkami. Z toho je jasné, jak dokážou být účinné!

Zde jsou moje oblíbené:

Nachlazení, závratě: zázvorový čaj
Pokud jste nachlazení nebo se Vám často stává, že se při cestování necítíte dobře, potom je tento způsob vhodný právě pro Vás: nastrouhejte kávovou lžičku zázvoru, přidejte do přibližně 1,5 dl vroucí vody a nechte 4-5 minut odstát. Pokud chcete nápoj osladit, přidejte trochu stevie.

Horečka: pocení
Pomohou i triky, díky kterým se zapotíte: čím více se budete potit, tím bude Vaše tělesná teplota vyrovnanější. Zabalte se do hřejivé deky a před ulehnutím vypijte několik sklenic vody, abyste nebyli dehydrovaní. Díky tomu se pocením toxické látky snadněji vyloučí z organismu!

Bolest ucha: solný zábal
Ještě i dnes si pamatuji, jak mi babička dávala na ucho nahřátou ponožku naplněnou hrubozrnnou solí. Od té doby jsem nenašla žádnou účinnější metodu. Na prevenci proti bolesti ucha je dobrý ještě i parafinový olej, protože ušní maz ředí přirozeným způsobem.

Kašel: cibulový čaj
Polovinu očištěné cibule několik minut povařte a potom přidejte trochu citronu nebo skořice, aby měl čaj příjemnější chuť. Popíjejte ho pomalu ještě za horka a uvidíte, že dělá zázraky!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více