3 základní pravidla přírodního vánočního balení dárků
3 základní pravidla přírodního vánočního balení dárků

3 základní pravidla přírodního vánočního balení dárků



Jak se blíží Vánoce, na vás čeká stále více otázek. Má už každý dárek? Co budu vařit? Ke komu půjdeme na návštěvu? A už víte, do čeho budete balit dárky? Buďte připraveni a naplánujte si předem i přírodní balení!


Nezapomeňte, Vánoce jsou svátky lásky, a ne plýtvání

Ve velkém spěchu je snadné přehlédnout takovou věc, vypadající jako maličkost, jakou je balení dárků. Přitom se plýtvání balicím a dekoračním materiálem již stalo doslova součástí svátků. V tomto období se spotřebuje enormní množství balicího papíru a umělé balicí hmoty a většina z nich se už hned po darování dostane do smetí, čím se zbytečně zvýší množství nerecyklovatelného odpadu.

Proto už otázka vánočního balení dárků ani není takovou drobností, ale zodpovědným hlediskem, které určitě musíte mít při přípravách na svátky před očima.

Řekla bych také, že pokud o svou pokožku pečujete přírodními Mannami bez chemikálií, potom ať je dostatečně přírodní i balení vašich dárků.

Jak toho dosáhnout? Zde je několik tipů, aby bylo darování přirozenější a udržitelnější.

3 základní pravidla přírodního vánočního balení dárků:

1. Není jisté, že budete potřebovat ještě extra balení.


Než začnete přemýšlet o tom, jak vyměnit vánoční balicí papír za něco jiného, měli byste se zamyslet nad tím, zda je vůbec balení potřebné. V mnoha případech je darovaná krabička, lahvička nebo slavnostní dárková taštička, už sama o sobě pěkná, a proto už další balení není potřebné.

Na dárek můžete dát i malou přírodní ozdobu nebo kartičku, na kterou napíšete zprávu - a které právě proto nebudou vyhozeny.

Můj tip: Sestavte si vlastní Manna balíček a k prvnímu balíčku můžete dostat jako dárek nádhernou vánoční dárkovou taštičku limitované edice! Takto můžete ještě i dárky sehnat včas a navíc se slevou. (Akce trvá do 7.11.2019 do půlnoci.)

2. Vyberte si recyklovatelný balicí materiál a přírodní zdobení.


Pokud v každém případě trváte na síle překvapení, použijte balicí materiál, který je vyroben z 100% recyklovaného papíru. Stužku nebo mašličku si také vyberte z materiálu přátelského k životnímu prostředí, například rafii.

Za pěknou ozdobou dárku nemusíte chodit dál, než do přírody: dekorací mohou být nějaké plody, například šípky, šišky nebo třeba i sušené květiny.

Mnoho článků se už zabývalo tématem několika vynikajících surovin, které je možné použít k balení a s kterými je možné chránit i životní prostředí.

3. Nebojte se, kreativní přirozenost vycházející ze srdce bude určitě vypadat dobře.


Někteří se obávají, že přírodní, jednodušší balení nebude vypadat pod stromečkem tak dobře, nebo nebude dostatečně vhodně odrážet atmosféru Vánoc.

Na toto klidně zapomeňte: přírodní balení vyrobené ze srdce a z duše je určitě estetické.

Mým oblíbeným je minimalistické přírodní balení, které se dělá takto:

  • Dárek dám do recyklovaného, hnědého papíru, který jedenkrát převážu rafií nebo jednoduchým provázkem (ty není třeba zahodit ani po otevření dárku, obdarovaný se může inspirovat, aby je použil i on).

  • Potom následuje ještě jedno převázání, do kterého zakomponuji i ozdoby. Ke zdobení nejčastěji používám větvičky z borovice, tuje nebo olivovníku. Důvěřujte své intuici: dekorace uprostřed balíčku nebo v některém jeho rohu, bude vždy na dobrém místě.

  • Pokud chcete dekoraci ještě více obohatit, můžete ji přizdobit šípky, větvičkou hlohu s bobulkami, skořicí nebo šiškami, červené bobulky a zelené větvičky budou dohromady dokonale odrážet atmosféru Vánoc.

Máte svou oblíbenou, přírodní, vánoční techniku balení dárků? Napište nám v komentáři!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více