Vše, co je třeba vědět o intimní hygieně
vše, co je třeba vědět o intimní hygieně

Vše, co je třeba vědět o intimní hygieně



Intimní hygiena by měla být součástí každodenního mytí. Není však jedno jak se provádí a co používáme, protože se může stát, že si víc uškodíme, pokud používáme nesprávně produkty na očistu.

Udržení rovnováhy

Ženský organismus udělá vše, aby ochránil intimní místa před infekcemi. Flóra lactobacillus je množství bakterií kyseliny mléčné, které hrají důležitou roli při ochraně, a proto je velmi důležité, abychom je chránili během očisty. Toto kyselé prostředí je totiž velmi účinné proti různým bakteriím, virům a plísňovým infekcím. Tato rovnováha se však může velmi snadno narušit.

Co může způsobit problém

V žádném případě by se neměly používat zásadité přípravky v intimních oblastech, protože by narušily přirozený kyselý účinek a sílu přirozené obrany.

PH tradičních mýdel a sprchových gelů je určeno k udržení pH 5,5 zdravé pokožky. Na rozdíl od toho se pH intimních oblastí pohybuje mezi 3,8 a 4,3. Proto nevhodné přípravky na očistu mohou posunout kyselý účinek zásaditým směrem.

Nemělo by se však zapomínat na důkladné mytí intimních míst správnými prostředky, protože pokud tyto oblasti nebudou pravidelně udržovány v čistotě, přirozená rovnováha bude narušena. Následkem toho se snižuje přirozená schopnost obrany, která umožní přemnožení různých patogenů. To může bohužel vést k vzniku infekcí a zánětů.

V běžných, klasických přípravcích na očistu můžeme najít vonné látky a chemikálie, které mohou mít škodlivé účinky na pokožku a na intimní partie, které vyžadují mnohem šetrnější péči.

Pokud by i byla přítomna infekce, je důležité, abychom používali správné produkty na očistu v těchto oblastech.

Avšak i přehnanou intimní hygienou můžeme více škodit, než prospět, protože se může sliznice vysušit a je potom více náchylná na záněty a bezbranná vůči případným infekcím.

Na co si dát pozor?

Je třeba najít šetrné, a přece účinné řešení. Můžeme si vybrat z velkého množství speciálních produktů určených k intimní hygieně. Ti, kteří hledají přírodní řešení, si mají z čeho vybírat.

To, čím můžeme ještě dohlížet na to, abychom nenarušili přirozenou ochranu, je následující:

  • nenosme spodní prádlo ze syntetických materiálů, které je neprodyšné,
  • vyhýbejme se parfémovanému toaletnímu papíru a vlhčeným utěrkám,
  • používejme přírodní prací prostředky a aviváž,
  • během menstruace je třeba často měnit intimní vložky a tampony,
  • nepoužívejme při mytí houbičku nebo rukavici, protože mohou být kolébkou bakterií a plísní, a kromě toho mohou způsobit mikroporanění, přes které se dovnitř dostanou infekce,
  • po plavání nebo vyčerpávajícím tréninku si co nejdříve převlékněme suché, čisté spodní prádlo.

Dodržením těchto základních pravidel můžeme snadno snížit riziko onemocnění. Avšak v případě, že zpozorujeme jakékoliv neobvyklé příznaky nebo obtíže, vyhledejme co nejdříve svého gynekologa!


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více