Toto vždy dodržujte před opalováním!
toto vždy dodržujte před opalováním!

Toto vždy dodržujte před opalováním!



Všechno s mírou

Zbytečně vás láká možnost, že se za jeden opálíte do hněda, nesmíte to uspěchat! Pokud si nedáte pozor, za několik hodin můžete poškodit nejenom svou pokožku, ale můžete dostat i úpal, který vám potom zmaří program na následujících několik dní.

Nikdy neplánujte opalování na poledne, protože právě v této době poškozují vaši pleť škodlivé sluneční paprsky v největší míře. Je dobré začít dopoledne a dávat pozor na to, že v prvních dnech by mělo opalování trvat maximálně 20 minut.

Chraňte se!

Vždy mějte na hlavě šátek nebo klobouk, abyste předešli úpalu. Pokud máte možnost, pořiďte si slunečník, pod který se můžete schovat.

Důležité je i to, abyste pravidelně hydratovali, nejlepší je čistá voda.

Než si lehnete na slunce, určitě na obličej a pokožku použijte krém s ochranným faktorem. Měli byste dbát na to, aby to byly skutečně spolehlivé přípravky. Naneste si je včas, protože většina krémů potřebuje minimálně půl hodiny na to, aby vás začaly chránit. Dejte však pozor na to, že se nestačí natřít pouze jednou!

Pokud půjdete do vody a nepoužíváte voděodolný krém, budete muset pokožku znovu natřít. Navíc se části těla nad vodou spálí s mnohem větší pravděpodobností.

Čísla ochranných faktorů vyznačených na obalech opalovacích mlék znamenají, jak dlouhou dobu trvá ochrana. Proto pokud například s ohledem na typ vaší pleti můžete být na slunci 10 minut, vynásobte to číslem ochranného faktoru na krému a takto získáte maximální dobu, kterou můžete být na slunci.

Spálení, kromě toho, že je velmi nepříjemné, je doprovázeno i velmi bolestivými příznaky, urychluje stárnutí pleti, a navíc může způsobit i rakovinu kůže. Jeho vlivem bude pokožka citlivější, tenčí a bude na ní více vrásek. Proto si opravdu dejte pozor, abyste se mu vyhnuli!

Pokud jste se přece jenom spálili

Pokud přes veškerou vaší opatrnost přece jenom dojde ke spálení, můžete použít následující.

  • Nejdůležitější je, abyste se vyhýbali slunci! Do přírody vyjděte pouze tak, že spálenou část pokožky schováte pod oblečení.
  • Mírně spálené pokožce může přinést rychlou úlevu sprcha studenou vodou nebo krátká koupel, ale ať je určitě ve stínu!
  • Velmi důležité je doplnění tekutin! Vypijte co nejvíce minerální vody.
  • Na svou pokožku nepoužívejte krémy s obsahem ropných derivátů! Ty jenom ucpou póry a poškozená pokožka bude trpět ještě víc.
  • Pokud se ke spálení přidá i bolest hlavy, malátnost, závratě, případně nevolnost, ihned vyhledejte svého lékaře, protože jste pravděpodobně dostali úpal!


Jestli jste se spálili, nebo ne, důležité je, abyste svou pokožku ošetřili i po opalování. Dokonalou volbou je Manna Prémiové bambucké máslo, abyste se opět dostali do dokonalé formy. Dejte si malé množství na ruce a z tuhého skupenství se vlivem vaší tělesné teploty změní na krémové. Takto si ho můžete pohodlně nanést.

Od vůně Manna Organického panenského kokosového oleje se ještě i pod zahradní sprchou budete cítit jako na dovolené v exotické destinaci!



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více