Také rádi překvapujete své blízké něčím chutným?
Často na internetu hledám ty nejlepší recepty. Nyní se s vámi podělím o jeden ze svých nejoblíbenějších.
Italská jídla jsou skvělá i na veganský způsob!
Lasagne mám velmi ráda. A jsou dokonale chutné připravené i na veganský způsob. Jsou jednoduché a úžasné, a navíc i skutečně syté. Tento recept je pro pět osob.
Přísady většinou kupuji na trhu a vždy si vybírám prodejce, který si zeleninu pěstuje sám. Takto mohu konzumovat a nabídnout svým blízkým bezpečnější jídlo.
Přísady:
- 1 baklažán
- asi půl kilogramu hub
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku (samozřejmě pokud netoužíte po intenzivní chuti, potom můžete toto množství podle chuti snížit)
- 650 ml rajského protlaku
- 1 polévková lžíce octa
- 1 polévková lžíce balsamikového octa
- 1 polévková lžíce cukru
- 2 hrstky špenátu
- 3 polévkové lžíce zeleného pesta
- 12 ks lasagne plátků
- 80 gramů veganského sýru
- 2 kávové lžičky oleje
- sůl a pepř podle chuti
K bešamelové omáčce:
- 3 polévkové lžíce rozpuštěného rostlinného margarínu
- 65 gramů mouky
- 3 a půl šálku sójového mléka
- 2 polévkové lžíce pivovarských kvasnic
- špetka drcených piniových oříšků
Jak připravit lasagne
- Nejdříve zapněte troubu a nastavte na 200 stupňů.
- Zeleninu důkladně omyjte a nakrájejte na kostičky.
- Na pánvi zahřejte olej a vložte do něj na kostičky nakrájenou zeleninu.
- Pečte asi 10 minut, potom přidejte na drobno nakrájenou cibuli a česnek a pečte dalších 5 minut.
- Přimíchejte pesto, balsamikový ocet, sůl, pepř a cukr a celé vařte na mírném ohni dalších 10 minut.
- Když se větší část tekutiny odpaří, pánev odstavte z ohně a odložte stranou.
- Pro přípravu bešamelové omáčky rozpusťte v pánvi margarín, přidejte mouku a důkladně ji v másle rozmíchejte. Dbejte na to, aby nezůstaly hrudky.
- Přidejte sójové mléko, dávkujte ho postupně po šálcích a za stálého míchání vařte 10 minut. Pokud i přes veškerou snahu zůstanou hrudky, omáčku vymíchejte mixérem do hladka.
- Přidejte pivovarské kvasnice a celé míchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Kdyby byla omáčka velmi hustá, zřeďte ji trochou sójového mléka. Já je zvyknu připravovat v žáruvzdorné, skleněné nádobě čtvercového tvaru, ale vhodný je i plech.
- Na dno nádoby nalijte přibližně třetinu zeleniny s omáčkou. Rozložte na ni jednu vrstvu plátků lasagní tak, abyste je kladli do řádku vedle sebe, a aby důkladně zakryly omáčku.
- Následuje další porce omáčky, kterou posypte trochou špenátu, potom nalijte bešamelovou omáčku a přidejte další vrstvu plátků lasagní.
- Na toto jde pesto, zbytek zeleninové omáčky, další vrstva špenátu a další jedna třetina bešamelové omáčky.
- Poslední vrstva jsou zbylé plátky lasagní, na ně jde zbytek bešamelové omáčky, a potom už jenom důkladně posypte veganským sýrem.
Přikryjte a pečte 30 minut, následně odkryjte a takto pečte ještě dalších 20 minut. Sýr na povrchu bude nádherně zlatohnědý.
Zatímco se peče v troubě, dejte si rychlou sprchu a mytí vlasů, abyste hotové jídlo podávali svěží. Zelenina není dobrá pouze k jídlu. Vyzkoušejte Manna Přírodní balzám na vlasy vyvinutý vysloveně na barvené vlasy s obsahem oleje z brokolicových semínek, který prokazatelně udělá vlasy měkčími, lesklými a hedvábnými a postará se o to, aby jejich barva zářila přesně tak nádherně, jako když jste si je zabarvily. Jeho vůně si získá každého, protože geranium a grapefruit jsou společně neodolatelné. :-)
Dobrou chuť a příjemné zkrášlování!
- COCO levandulové tekuté mýdlo
- Eben - čisticí mýdlo na obličej s aktivním uhlím
- Manna prémiové bambucké máslo 15 ml
- Mýdlo pro zdravé vlasy
- Mýdlo Růžová zahrada
- 100% přírodní ghanské bambucké máslo
- Regenerační mýdlo s extra panenským olivovým olejem
- Mýdlo Dolce vita
- Přírodní šampon na suché a normální vlasy
- Pěna na čištění pleti s výtažkem z okurek
Produkty podle typů pokožky
Nevíte přesně, která Manna by byla vhodná pro Váš typ pokožky?
Připomínky
Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!
Tak ty vypadaji skvěle, nejsem vegan, pouze vegetarián, ale hned jak bude čas, tak se na ně vrhnu.