Takto si vyrobte domácí veganskou svíčku!
takto si vyrobte domácí veganskou svíčku!

Takto si vyrobte domácí veganskou svíčku!



Podzimní večery, klidná odpoledne nebo ospalá rána nejsou o nic lepší, než se doma na pohovce zachumlat s lahodným teplým nápojem a vaší oblíbenou Mannou. Nálada může být ještě intimnější, pokud si zapálíte domácí veganskou svíčku. Ukážu vám, jak ji vyrobit!

Svíčka vždy hrála v každodenním životě zvláštní roli: rozzáří prostor a v chladných zimních měsících, kdy se brzy stmívá, vytváří příjemnou, relaxační a sváteční atmosféru. Zapálení svíčky je vždy totožné s atmosférou domova, s intimitou a uvolněnou, příjemnou atmosférou. Při pohledu do plamene svíčky zmizí nervozita a napětí a dostaneme se do jakéhosi meditativního, uvolněného stavu. Není neobvyklé, že se do naší mysli dostanou skvělé nápady nebo příjemná vzpomínka z minulosti.

Už samotná domácí výroba svíčky je příjemným relaxem, nemluvě o tom, že můžete kreativitu projevit skutečně naplno. Tentokrát mám pro vás „recept“ na veganskou, voňavou, sójovou svíčku, protože považuji za důležité, abychom přírodní řešení rostlinného původu používali nejenom v kosmetice, ale i při zařizování svého domova.

Velkou výhodou sójového vosku je, že na rozdíl od parafínových svíček hoří čistěji, hoří při nižší teplotě než parafín, a proto hoří déle, díky čemu si můžete plamen svíčky vychutnávat déle.

Přísady:

Výroba:
Nejdříve si odvážíme sójový vosk. Vezměme si skleněnou nebo kovovou misku, do které budeme chtít nalít svíčku a naměřme dvakrát velké množství vloček sójového vosku, než je objem misky. Potom už nezůstává nic jiného, než vosk rozpustit. Podobně jako při rozpouštění čokolády, i vosk můžete bezpečně rozpustit nad vodní parou, čím se vyhneme riziku toho, že se spálí. V hrnci přiveďte vodu k varu, a potom položte na hrnec kovovou misku, do které nasypte sójový vosk. Stačí několik minut a vosk se úplně rozpustí. Počkejte 5 minut, aby nebyl příliš horký a přidejte esenciální olej. Čekat je důležité proto, aby se esenciální olej nespálil.

Mezitím si připravte skleněnou nebo keramickou misku, do které nalijete vosk. Může to být i hrubá sklenice na vodu nebo stará zavařeninová sklenice ze silného skla. Na dno sklenice připevněte dřevěný knot, aby se nepohl. K tomu můžete použít i oboustranné lepidlo. Pokud jste hotoví, do sklenice opatrně nalijte vosk tak, aby horní jedna třetina knotu zůstala volná. Vosk za několik hodin úplně ztuhne a okouzlující, doma vyrobená, veganská svíčka je hotová!

Tento klasický, ručně vyrobený předmět je dokonalý i jako osobní dárek. Sklenici svíčky můžete podle vlastní fantazie ozdobit, můžete na ni něco napsat nebo nakreslit! Vždy však dávejte pozor na to, abyste zapálenou svíčku v místnosti nikdy nenechávali bez dozoru a nepalte svíčku v uzavřené místnosti déle než několik hodin. Pokud máte domácí zvířátko, potom při pálení svíčky dbejte i o jeho zdraví.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více