
Připravte si podzimní kaštanové muffiny!
Nic nenavodí podzimní atmosféru lépe, než vůně kaštanů. Chutná, měkká dužina ukrytá v zlatohnědé slupce bude korunou každého dezertu. Nyní jsem vám přinesla recept na veganské kaštanové muffiny „beze všeho“.
Procházka v lese mezi obrovskými kaštany, přičemž nám pod nohami praskají větvičky a naše oči rozmazlují tisíce barev podzimu. Kaštanový zákusek připomene všechny tyto vzpomínky a potvrdí nám, jak velkou sílu má to, pokud při přípravě dezertu budeme brát ohled na sezónnost a takto budeme kráčet spolu s přírodou.
Vím, že příprava veganských muffinů je pro mnohé výzvou, a přitom je skutečně možné upéct dokonalé muffiny i bez vajec a bez másla, navíc i s kaštanovým krémem. Zde je jeden základní recept, který můžete podle chuti měnit.
Budete mít přibližně 18 kusů.
Přísady:
ke krému:
- 400g kaštanového pyré (podle možnosti neslazeného)
- šťáva z 1,5 pomeranče
- 1 polévková lžíce kandované pomerančové kúry
na těsto
- 1,5 polévkové lžíce mouky z lněných semínek
- 80g mouky z prosa
- 60g pohankové mouky
- 60g mandlové mouky
- 65g kaštanové mouky
- 25g škrobu tapioka
- 1 kávová lžička soda bikarbony
- 1 kávová lžička stévie nebo 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 kávová lžička mleté skořice
- 130g olivového oleje
- 400g vody
- 1,5 kávové lžičky jablečného octa
- dužina z jednoho vanilkového lusku
- 120g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
Příprava:
Nejdříve začněte tekutými přísadami: olivový olej, vodu a jablečný ocet vložte do misky, potom přidejte vanilku a čokoládu. Pomalu zahřívejte na mírném ohni tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom do druhé misky nasypte mouku z lněných semínek a za stálého míchání k ní přidejte 2-3 polévkové lžíce vody. Metličkou míchejte tak dlouho, dokud nebude mít gelovou vajíčkovou konzistenci. Potom k této hmotě přidejte čokoládový krém a promíchejte. Nakonec zpracujte se zbývajícími suchými přísadami a „těsto“, které stačí nalít do muffinových formiček, je hotové. Pokud chcete, formičky můžete vymazat trochou kokosového oleje, pokud používáte silikonové formičky, potom to možná nebudete potřebovat. Vložte do trouby a na 150 stupních pečte 25 minut. Když jsou hotové, na řadu může přijít kaštanový krém: pomerančovou šťávu a kandovanou pomerančovou kúru smíchejte s kaštany a hotovo.
Je to skutečně sofistikovaný recept. Úžasná chuť a vůně muffinů vás zaručeně okouzlí. Pokud byste chtěli podzimní atmosféru ještě vylepšit, potom doporučuji, abyste během pečení a po pečení odpařovali Manna 100% čistý pomerančový esenciální olej, jehož příjemná vůně se dokonale hodí k vůni kaštanů.
Dovolte, aby vás obklopila harmonie podzimu a po pečení si zase dopřejte trochu odpočinku: do vlhké pleti vmasírujte svůj oblíbený Manna tělový peeling a vychutnávejte si, jak se vaše smysly osvěží a zaplaví vás pocit klidu a relaxace.
Připomínky
Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!