Poklady podzimního zkrášlování pokožky
Napsala jsem Vám pět nejdůležitějších, podzimních potravin zkrášlujících pokožku. Zde je seznam:
- Dýně - je nepochybné, že neexistuje podzim bez dýňové krémové polévky, nebo dýňového zákusku. Vůně zralé, voňavé, medově sladké dýně naplní celý dům; podzim by byl bez ní pro mě nepředstavitelný. Její obsah betakaroténu pomáhá regulovat tvorbu mazu na pokožce a může pomoci snižovat i případné zánětlivé procesy probíhající v organismu, které jsou jednou z nejčastějších příčin akné. S mlékem a medem může být skvělou surovinou pro pleťovou masku.
- Dýňová jadérka - opražená jsou nejen pamlskem, ale mohou být i skvělou součástí krémových polévek. Obsahují velké množství zinku, který je nezbytný pro obnovu kožních buněk.
- Jablko - v tomto období je nejchutnější, plné živin, vitaminů, vlákniny. Zkrášluje zvenku i zevnitř, tonizuje pokožku, zlepšuje trávení a také čistí střevní stěny. Je jedním z nejlevnějších zkrášlujících produktů.
- Červená řepa - antioxidanty, které jí dodávají silné zbarvení, pomáhají oddalovat stárnutí organismu, a tedy i pokožky. Je výborná pečená i vařená, a je skvělou podzimní surovinou i nastrouhaná do salátu.
- Sladké brambory - jsou chutné a výživné, téměř cítím, jak mě naplňují energií a prohřívají. Obsahem vitamínů A a C Vám pomohou, pokud Vás trápí vyrážky. Mají vysoký obsah vlákniny, takže pozitivně působí i na metabolismus.
Připomínky
Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit