Podívejte se dobře, z čeho je vyroben Váš krém na opalování!

podívejte se dobře, z čeho je vyroben váš krém na opalování! Opalování je skvělý pocit, při kterém téměř cítíte, jak se vytváří vitamin D, Vaše tělo je zaplaveno hormonem štěstí a přitom se vyplatí nezapomínat na to, jak často a dlouho jsme na slunci a to i přesto, že jste důkladně natřeni.

Předčasné stárnutí pokožky je závislé pouze z 20 procent od dědičných faktorů a ostatní záleží na Vašem životním stylu a vlivech životního prostředí na Vás.

Sluneční paprsky několik let neviditelně škodí pokožce a poškozují DNA buněk a v extrémních a vzácných případech mohou způsobit rakovinu kůže.
Jejich účinek na stárnutí pokožky se ale týká každého: příliš mnoho slunečního světla oslabuje imunitu pokožky a zpomaluje její obnovu. Klesá hladina kolagenu, která je zodpovědná za pevnost pokožky, oslabuje se schopnost pokožky zadržovat vodu, takže po několika letech jsou na pokožce osob, které se často opalují, viditelné výrazné změny: na mnoha místech se objeví vrásky, rozšířené cévy a pigmentové skvrny.

Krém na opalování, ale jaký?

Nedávno jsem Vám psala o tom, na co všechno si musíte v létě dávat pozor a jak si můžete co nejlépe chránit pokožku před škodlivým slunečním zářením. EWG, jedna z nejvýznamnějších organizací na ochranu přírody, vydala o několik dnů později zprávu, která byla vytvořena na základě výzkumu více než 1 700 kosmetických přípravků, které obsahují ochranný faktor proti slunci (SPF).


Na testech propadly čtyři pětiny tělových mlék, opalovacích krémů a balzámů na rty.

Za nejbezpečnější jsou považovány krémy, které obsahují zinek nebo oxid titaničitý, ale neslibují ochranný faktor vyšší než 50.

Odborníci organizace doporučují, abyste místo sprejů používali raději krém, protože vdechnutí nebo spolknutí postřiku (zejména u dětí) není zdravé a navíc není vidět, jestli je pokožka všude pokrytá. Pokud máte malé dítě, je důležité abyste věděli, že do půl roku věku dítěte se v pokožce nevytváří melanin, takže pokožka dětí je vůči slunci úplně bezbranná.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více