Nemlsám, jenom mám na něco chuť!
Pokud Vás už nebaví konzumovat je samotné, můžete je použít při pečení, na sucho opražené v pánvi se skvěle hodí do některých polévek a / nebo za minutku z nich vykouzlíte skvělý salát.
Které jsou dobré?
Vybrali jsme pro Vás 7 oblíbených:
Mandle: pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi a chuť k jídlu, obsahují zkrášlovací vitamin E a kyselinu linolovou, více druhů vitaminu B a hodně draslíku, vápníku a magnézia.Vlašské ořechy: jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Jsou zdravé nejen pro to, že zabraňují vzniku arteriosklerózy, ale skvěle zaženou i stres.
Lískové oříšky: zaktivizují mozek a považují se i za ochránce srdce. Mají vysoký obsah vitamínu C, železa, mědi, vápníku a magnézia.
Kaštany: jsou nejlepším zdrojem draslíku. Tato peckovina je velmi vydatná, obsahuje méně kalorií než ostatní, ale na druhé straně obsahuje hodně vlákniny, která podporuje trávení.
Pistácie: obsahují vše, co se od peckovin vyžaduje - čistí cévy, chrání srdce, obsahují obrovské množství vitamínů a stopových prvků. Jsou výborným pokrmem ať už na slano, nebo na sladko.
Kešu oříšky: obsahují zinek, který podporuje hojení ran a funkci mozku, stopové prvky, které posilují imunitní systém a cévy. Jediná věc v jejich neprospěch je, že naproti ostatním druhům mají vyšší obsah uhlohydrátů.
Pekanové ořechy: jsou bohaté na zvláštní druhy antioxidantů a mají příznivý vliv na zdraví; jsou vhodné k prevenci proti některým druhům rakoviny a srdečně-cévním onemocněním při pravidelném požívání.
Připomínky
Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit