Na ochlazení si vyberte přírodní vodní plochy!
na ochlazení si vyberte přírodní vodní plochy!

Na ochlazení si vyberte přírodní vodní plochy!



Jak se chladíte v horkých letních dnech? Pokud si nejste jistí, zda si vybrat plovárnu, bazény na koupališti nebo některé přírodní jezero, řeku nebo moře, měli byste vědět několik důležitých informací.

Čistá voda v bazénech obsahuje dezinfekční přípravky, které však z některých hledisek vůbec nejsou užitečné: u citlivých osob mohou způsobit vysušení pleti, zarudnutí očí nebo dokonce i ztížené dýchaní. Většinu problémů nemusí způsobit přímo chemikálie, i když chlórové výpary ve špatně větrané plovárně jsou skutečně nezdravé.

V mnoha případech způsobují podráždění pokožky, očí a dýchací soustavy sprchové gely, krémy na opalování a jiné kosmetické přípravky, které se smývají z těl ostatních návštěvníků nebo sloučeniny čisticích a dezinfekčních přípravků s tělesnými tekutinami.


Právě proto, pokud se chystáte na koupaliště nebo do plovárny, měli byste brát ohled na následující:

  • v každém případě se osprchujte před vstupem do bazénu a požádejte o to i ostatní, se kterými jste přišli,
  • pokud se zdá být voda čistá, ale po vstupu do plovárny nebo na kraji bazénu cítíte silné výpary chemikálií, v případě, že máte zvýšenou citlivost na čisticí - dezinfekční chemikálie, není to pro Vás dobrá zpráva,
  • chraňte si oči plaveckými brýlemi,
  • po každém koupání a plavání se umyjte čistou vodou,
  • nebo si vyberte přírodní vodní plochy, ale i tam si dejte pozor, abyste se nekoupali ve skvrnách opalovacího mléka, které se smylo z ostatních koupajících,
  • a ani Vy nechoďte do vody s čerstvě natřeným tělem

Asi Vám nemusím připomínat, že pro udržení zdraví a krásy své pokožky se během poledne neopalujte, nekoupejte se a nevystavujte svou pokožku přímému škodlivému slunečnímu záření, dokonce ani v případě, že jste se dobře natřeli krémem s vysokým ochranným faktorem.

Po plavání a pobytu na koupališti se důkladně osprchujte, ale pokud je Vaše pleť podrážděná od chemikálií nebo spálená od sluníčka, potom Vám na mytí a čištění obličeje doporučuji přírodní, neparfémovaná mýdla od Manny, která neobsahují esenciální oleje. Když si ze sebe opatrně utřete poslední kapky vody, jemně se natřete některou oblíbenou Mannou pro péči o tělo. Z těchto Vám doporučuji především přírodní másla, zkrášlující oleje, obzvláště bambucké máslo téměř bez vůně a kakaové máslo s božskou kakaovou vůní, ale i Organický panenský kokosový olej prémiové kvality s lahodnou vůní.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více