Mapa Vašeho obličeje

mapa vašeho obličeje Pokud Vaše pokožka není mastná, a přece se Vám z času na čas na určitých místech vytvoří akné, příčin může být několik. Tyto problémy mohou způsobovat hormonální poruchy, vlhkost vzduchu nebo špatně zvolený účes.

Zde je mapa, abyste se mohli zorientovat mezi možnými příčinami:


Akné na linii vlasů

Nejpravděpodobněji ho způsobuje pocení, zejména nevhodné čištění pleti po sportu. Používejte čisticí mýdlo s kafrem na obličej, a přímo na akné aplikujte čajovníkový esenciální olej, který můžete používat i bez ředění.

Akné, komedony na čele

Snadno se může stát, že pokud nosíte ofinu, problémy může způsobovat mastnota z vlasů, která se dostává na čelo, případně i neustálé podráždění, jak se vlasy dotýkají čela. V této spojitosti Vám také doporučuji používání produktů Manny ze sady pro problémovou pokožku, následně si pokožku hydratujte a vyživujte bambuckým máslem.

Akné na bradě

Toto je asi největší problém: cystické, zanícené a bolestivé akné může způsobovat stres, konzumace nadměrného množství cukru, nebo hormonální změny. U na to náchylných osob se obvykle objeví několik dní před menstruací. Nejdůležitější v tomto případě je, nikdy za žádných okolností ho nemačkat, protože se zánět ještě více rozvine. Jak se s ním můžete vypořádat? Nejdůležitější je prevence: hodně tekutin, čisticí čaje, omezit sladkosti v kritickém období. Pokud se již objevily zanícené uzlíky, jejich léčení můžete urychlit čajovníkovým esenciálním olejem a na mytí obličeje používejte pouze jemné čisticí mýdla: z extra panenského olivového oleje, nebo White Satin.

Akné v okolí úst

Pokud se Vám stává pravidelně, že máte akné pouze v této oblasti, vyplatí se Vám zamyslet se nad tím, co jste jedli v minulých dnech, neboť je snadno možné, že za příznaky se může skrývat nějaká potravinová alergie nebo intolerance (nejčastěji citlivost na mléčný cukr), nebo konzumace nadměrného množství soli.

Ať jsou příčiny Vašich problémů jakékoliv, pokuste se konzumovat co nejméně umělých přidaných látek a cukru, a pokud je to možné dopřejte si co nejvíce spánku. Dodržujte pitný režim a najděte si relaxační techniku, která Vám nejvíce vyhovuje. K čištění a vyživování pleti jsou tu pro Vás Manny.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více