Ještě toto Vám musím povědět o bambuckém másle

ještě toto vám musím povědět o bambuckém másle Nemám ráda, když se o něm rozšiřují špatné zprávy, protože bambucké máslo patří mezi moje nejoblíbenější. Je až neuvěřitelné, jak je tento zázrak přátelský k naší pokožce. Můžete ho používat k péči o pokožku od hlavy až k patě. V případě poranění nebo spálení sluncem urychluje hojení a zmírňuje zánět. Jeho výjimečnost spočívá v tom, že jeho komedogenní index je 0, t. j. neucpává póry a proto se může bezpečně používat na pokožku, která je náchylná na mastnotu, vyrážky a uhry. Hydratuje, ošetřuje, zabraňuje tvorbě vrásek, je vhodné na všechny typy pokožky - existuje od něj lepší prostředek?

Nicméně je tu jedna věc, o které Vám musím povědět, protože tento problém se týká několika lidí, ale chci Vás ujistit, že každý člen Manny se může cítit zcela bezpečně.


Příběh začíná daleko v Africe. Ze savany pocházející bambucký strom přináší úrodu po 15 letech, peckový až za 300 let, rok co rok přináší plody podobné ořechu. Tyto ořechy pak místní ženy lámou, vnitřek uvaří a ochlazením vysráženého oleje se připravuje bambucké máslo. V závislosti na čistotě se dostává do potravin (můžete ho najít v čokoládě jako doplněk kakaového másla) nebo do kosmetických přípravků.

Avšak stejně jako u téměř všech čistých a přírodních látek, byly i u bambuckého másla zaznamenány případné alergie. V první řadě se může vyskytnout přecitlivělost na bambucké máslo u těch, kteří jsou alergičtí na ořechy, případně na jednu přírodní, rostlinnou látku, latex.

Svědění nebo zarudnutí se může objevit u několika z nich ve spojení s používáním bambuckého másla. Důvod reakce- jak to bývá v souvislosti s alergií- se dá těžko zjistit. Existují takové informace, podle kterých z některých zemí, například z Nigérie pocházející bambucké máslo častěji vyvolává příznaky.

Vás se to však netýká, protože bambucká másla pocházejí z Ghany. Dermatologické průzkumy dokázaly i to, že použitím pročištěného másla nezjistili žádné znepokojující reakce už ani ti, kteří si před tím mysleli, že celý život se musí bambuckému máslu vyhýbat.

Je důležité vědět, abyste si nemýlili přírodní latex se syntetickým latexem: pokud jste alergičtí na syntetický latex, nemusíte se bezpodmínečně vyhýbat bambuckému máslu!

V každém případě doporučuji, pokud patříte k lidem, kteří jsou velmi citliví na ořechy a latex, které u nich vyvolávají alergické reakce, abyste si před prvním použitím bambuckého másla udělali test s jeho velmi malým množstvím:

  • testujte na lokti nebo zápěstí, nebo na vnitřní části předloktí,
  • na velmi malé místo tence natřete máslo,
  • nesmyjte ho třeba i celý den.

Pokud jste nezjistili žádné znepokojující účinky (zarudnutí, svědění, vyrážky), potom můžete Manna bambucké máslo zcela bezpečně používat. Pokud by se později přece jen objevila přecitlivělost, jednoznačně přestaňte s jeho používáním.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více