Ideální recepty na veganské večeře

ideální recepty na veganské večeře

Ideální recepty na veganské večeře:


Tři recepty na chutné krémové polévky pro vegany.
Představím Vám  tři veganské verze, které si můžete rychle připravit, jsou lehké - a celá rodina je bude mít ráda!

Krémové polévky byli vždy neoddělitelnou součástí mých všedních dnů. V létě i v zimě je připravuji studené i teplé, pokud je to možné ze sezonní zeleniny.

Podle mně se s krémovými polévkami oplatí experimentovat nejenom kvůli jejich lahodné chuti a jednoduché a rychlé přípravě, ale i kvůli nekonečnému množství variací.

1. Pikantní polévka z pečených rajčat

Velmi jednoduché a velmi chutné!

Přísady:

  • 1 kg menších rajčat

  • 4 velké červené cibule

  • 4 stroučky česneku

  • 2 větvičky tymiánu (když máte doma sušený, tak 2 čajové lžičky)

  • 1 kávová lžička nadrobno nakrájeného rozmarýnu

  • 1 dl extra panenského olivového oleje

  • sůl a koření

  • cca. 2 polévkové lžíce Tabasca


Předehřejte troubu na 250 stupňů, zatím rajčata překrojte na poloviny a do každé zatlačte strouček česneku. Čtyři červené cibule překrojte na čtvrtinky a dejte je spolu s rajčaty na plech s papírem na pečení. Polijte olivovým olejem a posypte kořením. Zelenina se upeče asi za 20 minut, lehce to zjistíte podle barvy. Potom pečenou zeleninu rozmixujte, přidejte vždy tolik horké vody, aby zakryla zeleninu. Propasírujte přes sítko, aby byla krémovější, přimíchejte Tabasco a můžete podávat.

2. Polévka z pečeného lilku

Kdo řekl, že z lilku se dá připravit jenom krém?


Přísady:

  • 1 velký lilek

  • 1 červená cibule,

  • 6 stroučků česneku

  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje

  • 1 větvička tymiánu (když máte doma sušený, tak 1 čajovou lžičku)

  • ½  rozmarýnu

  • 4 šálky zeleninového vývaru (můžete použít kostku bio zeleninového vývaru)

  • 2 rajčata nebo menší konzerva loupaných rajčat

Ohřejte troubu na 200 stupňů. Překrojte lilek podélně na čtyři stejné části a oba konce odřežte. Na papír na pečení vložte na plechu plátky lilku a plátky očištěné nakrájené cibule, česneku a rajčat. Polijte olivovým olejem a posypte kořením. Pečte asi 30 minut, dokud zelenina nezmění barvu, potom vyberte z trouby a odstraňte slupku z lilku. Když zelenina není dostatečně měkká, poduste ji ještě dále v přikryté pánvici s troškou vývaru. Hotovou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem na pyré přidáním vývaru. Podle potřeby osolte, okořeňte.

3. Krémová polévka z červeného zelí

Jedná se o opravdu pozoruhodnou specialitu.

Přísady:

  • 1 malá hlávka červeného zelí

  • 2-3 středně velké brambory

  • 1 dl kokosového mléka

  • 1 polévková lžíce škrobu

  •  čerstvě vylisovaná citronová šťáva podle chuti

  • 1 špetka zázvoru

  • sůl

Zelí pokrájejte na tenko a dohromady s bramborami povařte v 1-1,5 litru slané vody do měkka. Před dovařením vyberte dvě naběračky zelí, to použijte jako zavářku do polévky. Dokud se zelí vaří, v kokosovém mléku dohladka vymíchejte škrob, který potom plynulým tenkým proudem nalijte do polévky. Aby se lépe promíchala, můžete do kokosově-škrobové směsi předem přidat několik naběraček polévky. Když jste polévku zahustili, ještě ji krátce povařte. Polévku odstavte, dochuťte citronovou šťávou a zázvorem. Při servírování nabírejte horoucí polévku lila barvy na předem položené zelí.  

Máte oblíbený recept na krémovou polévku?





Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více