Domácí levandulové recepty pro péči o krásu!
domácí levandulové recepty pro péči o krásu!

Domácí levandulové recepty pro péči o krásu!



Vůně levandule je symbolem léta, nejúžasnější přírodní léčivá rostlina bohatá na esenciální oleje, která vás okouzlí i zkrášlí. Ukážu vám několik úžasných domácích receptů, při jejichž přípravě si odpočinete a za jejichž účinky bude vaše pleť vděčná!

Levandulová sezóna mě vždy povzbudí ke kreativitě. Tato nádherná rostlina má doslova vlastní kult, každý den vidím velké množství úžasných forem jejího využití, co mě inspiruje. Mému srdci je nejbližší samozřejmě její využití na kosmetické účely a v rámci toho na domácí využití, protože vím, že doma vyrobené kosmetické přípravky nemají konkurenci. Nejlepší je, pokud po dlouhém dnu můžete trochu času věnovat i sami sobě, nanesete si masku na obličej nebo vlasy, relaxujete, čtete. Ale jak můžete levanduli použít na zkrášlování doma? Ukážu vám několik osvědčených receptů, jejichž příprava je minimálně tak příjemná, jako jejich použití!

Levandulová maska na obličej

Přísady:
100% čistý Manna Levandulový esenciální olej, sušená levandule, Organické bambucké máslo, Manna Organický panenský kokosový olej, kokosový jogurt

Tato maska rozmazluje všechny vaše smysly. K její přípravě zpracujte jemné suroviny: nejdříve dejte do misky 4-5 polévkových lžic kokosového jogurtu a malou lžičku kokosového oleje, a potom přidejte 4 kapky 100% čistého Manna levandulového esenciálního oleje. Dva oleje se dobře smíchají a dokonale sjednotí s jogurtem. V zájmu toho, aby byla maska ještě bohatší a víc nasycená živinami, k směsi přidejte i Manna organické bambucké máslo velikosti hrášku. Pokud je příliš tuhé, nejdříve dejte olej a máslo do malé misky, kterou předtím vypláchněte horkou vodou, díky čemu se rozpustí a snadněji je smícháte s jogurtem. Na závěr přidejte hrst sušených levandulových květů, které kromě toho, že budou v masce pěkně vypadat, mají na pleť jemný peelingový účinek. Masku potom jemným masírováním po 20 minutách smyjte. Její použití si budete užívat. Výsledek bude hovořit sám za sebe.

Levandulový zábal na vlasy

Pokud máte neustále suché, neovladatelné vlasy bez lesku, potom už pravděpodobně nestačí klasická kombinace šamponu s balzámem a měli byste pravidelně používat zábaly na vlasy, aby byly vaše vlasy zářivě lesklé a pružné. Domácí zábaly, protože obsahují pouze přírodní složky, jsou plné účinných látek, jsou bez chemikálií, bez konzervačních látek a bez umělých barviv! Další výhodou domácích zábalů na vlasy je to, že jsou šité přesně na míru, protože o všem rozhodujete vy, a navíc si můžete vychutnat každý moment procesu.

Přísady: 100% čistý Manna Levandulový esenciální olej, ricinový olej, olivový olej, Manna Organický panenský kokosový olej, 1 banán

Tento zábal je plná vzácných olejů, po kterých suché a polámané vlasy touží. Oloupejte banán a vidličkou roztlačte na pastu, a potom jednoduše přimíchejte oleje. Poměry a množství nejsou pevně dané, ale na zábal na vlasy je ideální, pokud použijete 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 polévkovou lžíci ricinového oleje, 1 polévkovou lžíci kokosového oleje a 5 kapek levandulového esenciálního oleje. Jednoduše je vmíchejte do banánové hmoty, a pokud bude velmi tuhá, přimíchejte i trochu kokosového mléka nebo vody, přesně tolik, abyste mohli zábal bez problémů nanést na mírně vlhké vlasy. Svou korunu krásy zabalte přibližně na 1,5 hodiny do ručníku. Následně vám nezůstane na práci nic jiného, než si vlasy umýt obvyklým způsobem a použít balzám. Doporučuji, abyste používali Manna šampon a balzám podle typu svých vlasů, aby se vaše pramínky a vlasová pokožka dostali k ještě většímu množství živin. Pokud si chcete být jistí, že jste po důkladném rozmazlování všechno dokonale opláchli, na konci procedury použijte octovou vodu na opláchnutí, která udělá vaše vlasy ještě lesklejšími.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více