Čištění obličeje krok za krokem

Čištění obličeje krok za krokem Myslíte si, že mytí obličeje je ta nejjednodušší věc na světě? Zamyslete se ještě jednou. Dostávám velké množství otázek, na základě kterých jsem zjistila, že mnoho lidí trápí kožní problémy proto, že si svoji pokožku čistí a ošetřují špatným způsobem.

Doufám, že Vám pomůže, pokud Vás krok za krokem seznámím s tím, jak si co nejlépe vyčistit pleť od různých nečistot.
  1. Nejdříve si umyjte ruce
Nejdůležitější je, abyste se svého obličeje dotýkali pouze čistou rukou, proto si vždy před čištěním obličeje ruce umyjte. Na antibakteriální mýdla však raději zapomeňte. Ptáte se proč? O tom si můžete přečíst zde.
  1. Používejte vlažnou vodu
Příliš teplá voda může citlivou ochrannou vrstvu pokožky poškodit a může způsobit rozšíření cév. Mytí obličeje studenou vodou nestačí k tomu, aby mohlo mýdlo skutečně účinkovat. K tomu je nejideálnější voda, která má teplotu těla.
  1. Navlhčete si obličej
Pokud je pleť vlhká, mýdlová pěna jemněji čistí a méně vysušuje.
  1. Mýdlovou pěnu si vytvořte v rukách a až potom ji naneste na obličej
Některé Manna mýdla mají bohatou pěnu a některé, například Čisticí mýdlo na obličej – White satin nebo Vílino mýdlo s olejem z hroznových jadérek, mají pěnu krémovější, zatímco Mýdlo z extra panenského olivového oleje, které je vyrobeno pro nejcitlivější pokožku, nepění téměř vůbec. Pokud ještě nevíte, které mýdlo od Manny - bez chemických látek - byste si měli na čištění obličeje vybrat , vyplňte náš test typu pokožky!
  1. Mýdlo z obličeje důkladně smyjte
Dávejte pozor na linii vlasů a dolní část brady, protože případné zbytky pěny, které zaschnou na pokožce, mohou ucpat póry.
  1. Používejte pouze čistý a měkký ručník
Určitě Vám nemusím připomínat, že všechny ručníky, žínky a houby, které se pravidelně používají při mytí, se velmi rychle stanou rájem pro bakterie. Proto Vám na mytí obličeje nedoporučuji používat nic podobného. Ručník na obličej by měl být měkký, je potřebné ho často měnit a podle možnosti používat pouze k tomuto účelu, zejména pokud je Vaše pleť citlivá, se sklonem k akné a ekzému.
  1. Máslo, pěnový krém nebo zkrášlující olej naneste na ještě vlhkou pokožku
Tímto způsobem můžete účinně zabránit ztrátě vlhkosti pokožky.

+1 Před nanesením masky si vždy umyjte obličej. Čištění obličeje je velmi důležité také před peelingem, kromě případu, pokud použijete COCO mýdlo s mořskou solí, které je mýdlem i peelingem v jednom :)

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

  • avatar
    • Zuzana
    • 2017-02-05 12:47

    Mám mýdlo s kafem. Můžu si s ním čistit obličej každý den ráno a večer?

    • Zuzana
    • 2017-02-05 12:47
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2017-02-16 11:14

      Milá paní Zuzano, mýdlo se aplikuje na obličej stejně jako běžné mýdlo. Namydlí se jím obličej a teplou vodou se důkladně smyje. Ano, každý den: ráno a večer. Při pocitu suchosti doporučuji natřít tvář bambuckým máslem. Pokud je tvář více aknózní tak doporučuji bambucké máslo s čajovníkem.
      Doufám, že jsem Vám pomohla, :)

      • Andrea Vargová
      • 2017-02-16 11:14

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více