5 věcí, které musíte vědět o opalování
5 věcí, které musíte vědět o opalování

5 věcí, které musíte vědět o opalování



Existuje jenom málo témat, o kterých můžeme číst tolik protichůdných informací, jako o opalování. Posbírala jsem pro vás 5 zajímavostí, abyste mohli zářivé, životadárné paprsky slunce vychutnávat bezpečně!

  • Vaše pleť má „paměť”

Spálení sluncem, bohužel, není takové jako běžné onemocnění, které vyléčíme, a potom na ně zapomeneme. Pokud se vám během života už několikrát stalo, že jste se na slunci vážně spálili až tak, že se vám vytvořily bolestivé puchýře, a potom se vám pokožka oloupala, tak na tyto příhody si vaše pokožka pamatuje. Co to přesně znamená? To, že když se vám na slunci opět stane tato nehoda, potom se už regenerace nezačne na nule, bude si vyžadovat více času, víc vás to potrápí a s větší pravděpodobností se na pokožce mohou vytvořit zhoubné změny. Velmi často zaváží spálení v dětství. Samozřejmě nemusíte propadat panice, a proto raději doporučuji, abyste vždy měli při sobě bílou košili s dlouhým rukávem z lněného vlákna, kterou si můžete obléknout, když se vám zdá, že vás začíná pálit slunce. Pokud máte citlivou pleť a spálení je pro vás každé léto opakujícím se problémem, potom se opalování vyhýbejte a jednou za rok se zúčastněte screeningu rakoviny kůže.

  • Kúra přírodním vitaminem D

Opalování pomáhá organismu produkovat vitamin D. K tomu si však nemusíme lehnout na přímé slunce. Doporučuji, abyste v časných ranních hodinách, ale v každém případě dopoledne do 10 hodin trávili na slunci deset minut. To pomůže probudit váš organismus a nastartovat syntézu vitaminu D. Měli byste však vědět, že nejenom sluneční paprsky zajistí organismu potřebné množství vitaminu D, protože jeho vstřebání si vyžaduje čas, přičemž použití sprchy ho z kůže zcela vymyje a používání krémů na opalování zase jeho vstřebání jednoznačně brání. Proto se možná vyplatí konzumovat potraviny s obsahem vitaminu D nebo doplnit hladinu vitaminu D doplňky výživy.
  • „Zlepšovač“ nálady

Dotyk slunečních paprsků na pleti a stále více světla viditelně prospívá naší náladě. Pokud se vám podaří zhnědnout přirozeně a bezpečně, potom to udělá dobře nejenom vašemu sebevědomí, ale i vaší duši. Hlavu si však před sluncem chraňte za každých okolností, vždy mějte klobouk nebo se snažte umístit tak, aby byla horní část těla vždy ve stínu.

  • Účinek na zkrášlení pleti

Určitě jste si už všimli, že po každé dovolené u moře je vaše pokožka jako znovuzrozená. Sluneční paprsky a slaná voda mají dezinfekční a mírný peelingový účinek, a proto se může stát i to, že příznaky některých kožních problémů, jakými jsou například ekzém, psoriáza nebo akné, se dočasně zmírní. Doporučuji, abyste na konci dne nanesli na ještě vlhkou pokožku Manna Organický panenský kokosový olej. Nezapomeňte ani na své vlasy. Vlivem slunce se mohou vysušit a začít se lámat. Do svých vlasů vysušených ručníkem vmasírujte arganový olej, doslova se po něm znovuzrodí! Svou pleť můžete zkrášlovat i během dne: nastříkejte si na tělo Manna květinové vody, které vás v teple osvěží, zchladí a svými okouzlujícími vůněmi vám navodí dobrou náladu.

  • Citlivost na chemikálie

Je možné, že vás to nikdy nenapadlo, ale existuje několik léků nebo chemikálií, které se dostanou na pokožku, samy o sobě nezpůsobí alergii, ale vlivem slunečního záření produkují silné příznaky. Doporučuji, abyste vždy požádali svého lékaře o radu a důkladně si přečetli příbalové letáky svých léků, abyste zjistili, do jaké míry způsobuje daný přípravek citlivost na slunce.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více