5 potravin, kterým se před spaním vždy vyhněte!
5 potravin, kterým se před spaním vždy vyhněte!

5 potravin, kterým se před spaním vždy vyhněte!



Křeče v břichu, pocit nepohodlí a bezesné noci? Je možné, že před spaním konzumujete nevhodné potraviny. Nastal čas, abyste se dozvěděli, kterým potravinám byste se měli před spaním určitě vyhnout, pokud chcete mít klidný spánek!

Vstávat unavení je skutečnou noční můrou a to nejenom kvůli tmavým kruhům pod očima, ale i kvůli nepříjemnému pocitu, který vás potom často doprovází během celého dne. Pokud si jdete brzy lehnout a i přesto nemáte klidný spánek, potom může být jednou z příčin to, že jste měli ve zvyku těsně před spaním konzumovat následující potraviny. Ano, mnozí jsou překvapeni, že před spaním je dobré se vyhnout nejenom kávě, ale i některým potravinám! Zde je pro vás seznam zakázaných potravin:

Hranolky a hamburgery

Pokud k tomu, abyste se vyhnuli potravinám s vysokým obsahem tuku, potřebujete jiný důvod, než je udržení pěkné postavy, potom jím bude klidný spánek. Když během dne konzumujete velké množství mastných potravin, potom vaše noc nebude klidná. Trávení mastných jídel je pro organismus úkolem, který nelze spojovat s nerušeným odpočinkem a regenerací.

Těžká a kořenitá jídla

Lehnout si s plným žaludkem není příjemný pocit. Navíc se nepohybujete, a proto se trávení zpomalí. Kořenitá jídla mohou způsobit příznaky refluxu a pálení žáhy. 4 hodiny před spaním už nekonzumujte těžká jídla!

Potraviny bohaté na proteiny

Protein je důležitou součástí naší stravy a přesto není rozumné konzumovat před spaním potraviny s vysokým obsahem proteinu, které jsou těžko stravitelné. Raději si dejte trochu müsli, banán nebo jablko.

Citrusové ovoce

Tento druh ovoce je během dne velmi zdravý a chutný. Večer se mu raději vyhněte, protože kvůli kyselosti může dráždit žaludek.

Semínka

Semínka jsou bohatá na sycené a nesycené mastné kyseliny, ale tuk je tuk, který ve velkém množství neprospívá žaludku, hlavně večer. To znamená, že před spaním byste neměli konzumovat semínka, zejména ořechy, arašídy a kešu oříšky.

Neuvedla jsem nápoje, ale měli byste vědět, že pokud chcete mít skutečně klidný spánek, kromě nápojů s obsahem kofeinu, byste se měli vyhnout i syceným a nesyceným nealkoholickým nápojům. To platí i pro bylinkové čaje, které jsou sice velmi zdravé, ale v mnoha případech mají močopudný účinek. Proto, pokud je budete pít těsně před spaním, během noci se budete častěji budit na to, že musíte jít na toaletu.

Jedním ze znaků klidného a regenerujícího spánku je svěží pokožka obličeje. Kromě dodržení výše uvedených tipů můžete její dosažení zefektivnit tak, že si před spaním trochu rozmazlujte pleť svého obličeje. Naneste na ni trochu zkrášlujícího oleje, nebo vyzkoušejte Manna Luxusní elixír na pleť, který je vynikající i jako noční sérum, zvyšuje pevnost pokožky obličeje a poskytuje pocit dokonalé hydratace. Je to něco nádherného, pokud den začnete odpočinutí, s pružnou a hladkou pokožkou obličeje!

Přejeme vám příjemný odpočinek!


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více