Připravte si domácí malinový sirup bez cukru!
připravte si domácí malinový sirup bez cukru!

Připravte si domácí malinový sirup bez cukru!



Sezóna malin trvá téměř celé léto a chuť malin si můžete vychutnávat na tisíce způsobů! Přinesla jsem vám nejchutnější recepty, ale co je ještě lepší: všechny jsou bez cukru, a proto je můžete bez obav konzumovat!

Malinový sirup znamená chuť domova a v nějaké formě se s ním v dětství setkal každý z nás. Malinové sirupy, které nalezneme na pultech v obchodech, však často obsahují mnoho příchutí a cukr. Co by bylo, kdybyste tento rok udělali radost sobě i své rodině pravým malinovým sirupem? Takovým, který si vyrobíte doma.

Zde je jeden chutný malinový sirup bez cukru, s březovým cukrem nebo stévií! Budete ho milovat a nejlepší osvěžující nápoj z něj připravíte za několik sekund. Navíc bude po přidání kostek ledu, ozdob a plátků citronu hotovým koktejlem. Jste připraveni?

4 kg malin
4 dl vody
2kg xylitolu
7 dkg kyseliny citronové
2 kávové lžičky benzoanu sodného (kvůli trvanlivosti)

Smíchejte důkladně omyté a rozmačkané ovoce s kyselinou citronovou a benzoanem sodným, potom přikryjte, vložte do ledničky a nechte 1 den odstát. Potom přeceďte přes dvojitou gázu, přidejte sladidlo a promíchejte, aby vznikla homogenní hmota. Naplňte do lahví a váš domácí malinový sirup je hotov!

Pokud ho chcete připravit s cukrem s kokosových květů, zde je druhý způsob:

Maliny vložte do skleněné nebo porcelánové nádoby. Nasypte na ně množství cukru z kokosových květů, které odpovídá jedné čtvrtině množství malin, důkladně promíchejte a nechejte 2-3 hodiny odstát. Maliny pustí šťávu, tu lžičkou odeberte, a potom pomocí nálevky tekutinu přes sítko naplňte do lahví. Zbývající dužinu dejte do sítka a jemně stlačte, aby odkapala i její šťáva. Je důležité, abyste ji nepasírovali, pouze jemně stlačili, jinak se vlákna dostanou do šťávy. Na vrch lahve se sirupem nasypte špetku salicylu, a potom uzavíratelné lahve pevně, hermeticky uzavřete. Před přecezením šťávu ochutnejte, a pokud se vám nebude zdát dostatečně sladká, přidejte cukr z kokosových květů.

Těmito zdravými, přírodními sirupy můžete skvěle nahradit slazené nealkoholické nápoje, a dokonce s nimi můžete v teplých letních dnech nahradit i klasickou minerální vodu. Doporučuji, abyste do sklenice nalili 3-4 polévkové lžíce sirupu a přidali sodovou nebo pitnou vodu. Tyto recepty vydrží přibližně 1 rok, ale nejlepší je, pokud je spotřebujete ještě toto léto. Můžete je připravit i z jiného ovoce podobného malinám, například z borůvek. Pokud si chcete připravit jahodový sirup, jahody nejdříve nakrájejte na drobné kousky, aby pustily šťávu nebo je roztlačte. Sirupy můžete obohatit plátky citronu, ledem, mátou, ale například i levandulí.

Pokud při výrobě sirupu zůstane trochu ovoce, připravte si z něj masku na obličej, díky které bude vaše pleť sametově měkká!

Zde je recept:
Hrst malin smíchejte s 2 polévkovými lžícemi sojového jogurtu a 1 polévkovou lžící medu, a potom naneste na obličej. Lehněte si a po 20 minutách masku smyjte! (Pokud jste vegan, med můžete vynechat!)

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

  • Čtvrtou mannu dostanete nyní zdarma! - blog

    Čtvrtou Mannu dostanete nyní zdarma!

    Objednejte si 4 - nebo třeba i 4x4 - Manny do půlnoci 12. července 2018 a každou čtvrtou, ty s nejnižšími cenami, dostanete jako dárek!

    Prohlédnout
  • zachraňme včely! - blog

    Zachraňme včely!

    Včely jsou drobnými pomocníky rostlin, přelétáváním z jednoho květu na druhý zajišťují opylování a možná bychom si ani nebyli mysleli, kolik toho udělají pro rovnováhu přírody.

    Prohlédnout
  • jsme na instagramu - sledujte nás! - blog

    Jsme na Instagramu - sledujte nás!

    Jsou nádherné, fotogenické a inspirativní. Jsou nádherné, fotogenické a inspirativní. Čarokrásným Manna přírodním kosmetickým přípravkům Instagram velmi prospívá!

    Prohlédnout

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více