Podzimní aromaterapie: účinky esenciálních olejů
podzimní aromaterapie: účinky esenciálních olejů

Podzimní aromaterapie: účinky esenciálních olejů



Účinek esenciálních olejů je jedno z mých nejoblíbenějších témat, protože čich je elementárním vjemem, který je schopen ovlivnit náladu a může znamenat úžasné odtržení od vlivů každodenního stresu.

Pokud si myslíte, že je móda esenciálních olejů novodobým vrtochem, potom budete určitě překvapeni, protože tyto čisté oleje rostlinného původu už používali i před tisíci lety starověké civilizace - Indie, arabský svět, Čína, Egypt - při péči o tělo, k léčebným účelům, a dokonce i k náboženským rituálům. Esenciální oleje však tehdy ještě nebyly tak snadno dostupné jako dnes a mohli si je dovolit pouze ti nejbohatší.

Pokud se s esenciálními oleji seznamujete teprve nyní, potom je podzim ideální k tomu, abyste si zlepšili náladu a použili je k účelu, k jakému chcete: na osvěžení, uklidnění nebo odbourání stresu.

V souvislosti s účinky esenciálních olejů se názory rozcházejí. Podle lidových tradicí má každý esenciální olej svůj úkol, ale doporučuji, abyste je vyzkoušeli sami a sledujte, jaké fantastické „plus“ dodají do vašeho každodenního života.

Podívejme se na účinky esenciálních olejů a způsoby jejich použití!

Přírodní zlepšení nálady: olej z citronové trávy a levandule. Levandule a citronová tráva patří ne náhodou mezi nejoblíbenější oleje. Zaplaví nás pocitem čistoty, svěžesti a klidu a probudí v nás množství příjemných vzpomínek. Jsou ideální k přidání do horké koupele po dlouhém dni, kde doslova probudí vaše smysly a do vašich zmrzlých končetin vdechnou nový život! Dobré je i to, pokud si je nakapeme na polštář. I takto se účinky esenciálního oleje maximálně uplatní.

Antimikrobiální účinek: to znamená, že esenciální olej může zabránit šíření bakterií a hub. Mezi tyto oleje patří eukalyptus, skořice, bergamot, levandule a čajovníkový olej. Doporučuji, abyste si jeden z nich vybrali a přidali několik kapek do vody na umývání podlahy dohromady s jedním decilitrem octa. Takto můžete podlahu umýt přirozeným, přírodním způsobem. Čistota a pohádkově příjemná vůně! Toto rozmazlování si zaslouží každá podzimní domácnost.

Na čištění dýchacích cest: anýz a eukalyptus mohou podpořit průchodnost dýchacích cest. Nejlepší je, pokud je dáte na radiátor do vody na odpařování nebo přidáte několik kapek do ultrazvukového odpařovacího přístroje. Vůně se roznese po celém bytě a budete mít pocit, jako kdybyste byli v aromaterapeutickém hotelu.

To je vše o účincích esenciálních olejů. Nyní je na řadě základní pravidlo: oleje nikdy nepoužívejte v neředěném stavu přímo na pokožku, ale rozmíchejte je v malém množství olivového, kokosového nebo arganového oleje a na pleť je naneste takto. Pokud chcete vyzkoušet nový olej, ale nevíte, v jaké míře jste na něj citliví, udělejte si test na pokožce. Vmasírujte několik kapek vonného oleje na vnitřní stranu zápěstí a nechte několik hodin působit. V případě podráždění nebo zarudnutí pokožky ho nepoužívejte.

Doporučuji, abyste experimentovali, podívejte se, který esenciální olej je vám nejbližší a jaké pocity ve vás vyvolává. Uvidíte, že těmito jednoduchými metodami můžete úžasně a přírodním způsobem zlepšit svou náladu i během ponurých, podzimních dnů. Uvařte si chutný čaj, odpařujte esenciální oleje a oddejte se dokonalému oddychu!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více