Nový rok, nová předsevzetí

nový rok, nová předsevzetí I Vy si každý rok dáváte novoroční předsevzetí, že se od ledna budete lépe starat o svoje zdraví, ale za několik dní jste to vzdali a všechno se vrátilo do starých kolejí, tak jako předcházející roky? Pokud ano, je dnešní blog právě pro Vás!

Novoroční předsevzetí může překazit jakákoliv maličkost a potom už je velmi těžké pokračovat. Stačí několikadenní onemocnění, těžší den v práci a hned si uvědomíte, že jste se vrátili ke starému způsobu života.

Takto si můžete vytvořit nové návyky:

Není to tak těžké; podle odborníků stačí 4 týdny k tomu, abychom si zvykli na nové zvyky a zbavili se starých. Pokud jsme si však zvolili těžší výzvu, mohou se zdát nekonečně dlouhé.

Dobrá zpráva je, že na malé změny nám stačí tři dny a pokud jste šikovní, stane se pro Vás ranní rozcvička nebo pohár vody hned po probuzení neoddělitelnou součástí dne.

V čem spočívá tajemství?

Klíčem k úspěchu je znát, co nás svede z cesty: po vynechaném jídle se začnete přejídat, ráno se Vám nechce cvičit a večer nejdete běhat, protože jste unavení? Nechce se Vám vymýšlet, co si připravíte s sebou na druhý den na oběd? Nebaví Vás chodit stále do obchodu, abyste měli doma vždy čerstvé potraviny? Pokud si dobře promyslíte, jak zavést nové zvyky, už to je první krůček k tomu, aby nová předsevzetí měla úspěch.

Je to přesně takové, jako když doporučíme osobám na dietě vypít sklenici vody před jídlem: pomáhá to věnovat pozornost svým pocitům a poskytuje čas na to, abyste místo unáhlených rozhodnutí vytrvali a uskutečnili svůj cíl.

Přeji Vám hodně štěstí a pevné vůle

Andrea Vargová
Mýdlová víla

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více