Můj příběh

můj příběh

Můj příběh

Určitě jste si už přečetli první díl série článků a přemýšlíte o tom, jak se pustit do třídění kosmetiky. Řeknu Vám, jak osud přivedl na tuto cestu mě.


Před šesti lety jsme jednoho rána se zděšením zjistili...

že tělo našeho, v té době pouze půlročního synka, je poseto drobnými pupínky, a to od hlavy až k patám! Jako správná matka jsem okamžitě zpanikařila a bleskově jsem volala dětskou lékařku! (kdo má dítě, určitě ví, o čem mluvím :))  


Dětská lékařka mi po vyšetření mého zlatíčka položila jedinou otázku:

„Jakou aviváž používáte, maminko?”

Zůstala jsem stát jako opařená! Ani jsem plně nechápala, co ode mě doktorka vlastně chce, vždyť v té době jsem ještě ani v nejmenším netušila, kolik nebezpečných látek kolem sebe shromažďujeme ve formě čistících a kosmetických výrobků.


Dětská lékařka, která viděla moji bezradnost, mě poprosila, abych jí z koupelny přinesla všechny přípravky, se kterými pokožka našeho synka mohla přijít do styku. Poněkud  jsem sice reptala, ale doktorce jsem vyhověla; kuchyňský stůl jsem zaplnila: dětským šamponem, pudrem, mastičkou na zadeček, dětským olejem, vlhčenými dětskými ubrousky, aviváží a práškem na praní apod.


„Očividně se pokožka Vašeho synka potýká asi s 50 chemikáliemi. Takto je velmi těžké říct, na co je Vaše dítě alergické! Doporučuji Vám všechny tyto výrobky vyhodit!“

Cože??? A jak asi vykoupu malého a s čím budu prát? a stejně, miluji svěží vůni dětského mydélka!


No po počátečním šoku mi to nedalo a  pustila jsem se do ověřování! Jako nějaký detektiv jsem pátrala po pravdě, která je nadevše šokující! Děs, kolika chemikáliemi dennodenně nenápadně otravujeme sebe samé a naše blízké! Je to hrůza, jak jsou někteří výrobci nezodpovědní a lhostejní vůči společnosti, vůči zákazníkovi, z něhož profitují, vůči mně, matce a manželce, která nevědomky ubližuje svým nejmilejším, protože žádná firma nemá tolik cti, aby pravdivě informovala o nezanedbatelných skutečnostech!


Šoková terapie měla za následek, že jsem nekompromisně vyhodila do smetí všechno, co mi přišlo pod ruku! No a poté jsme celá rodina začali „pěstovat “ přírodní životní styl.


Ptáte se, jak to probíhalo? O tom Vám ještě povykládám...(a brzy prozradím i to, která chemikálie způsobila vyrážky na těle mého zlatíčka! :))  




Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více