Je tady jaro, podívejme se na 5 nejlepších léčivých rostlin na čištění jater a žlučníku!
je tady jaro, podívejme se na 5 nejlepších léčivých rostlin na čištění jater a žlučníku!

Je tady jaro, podívejme se na 5 nejlepších léčivých rostlin na čištění jater a žlučníku!



Léčivé rostliny velmi dobře pomáhají při čištění jater a žlučníku, díky čemu můžete období znovuzrození přivítat se svěžím tělem zbaveným toxických látek!

„Bolestí jater je únava” – tato věta naznačuje, že v játrech nejsou nervová zakončení, a proto, pokud se v nich objeví nějaké problémy, necítíme bolest. To, že si na ně musíme dávat pozor, naznačuje několik složených příznaků. Očista jater a žlučníku je velmi důležitou součástí zdravého životního stylu, protože tyto orgány vykonávají většinu procesů podporujících trávení, a proto bychom je měli neustále šetřit a pravidelně čistit. Doporučuji, abyste v zájmu zdraví svých jater a žlučníku dávali pozor na příjem tuků, ale měli byste se mírnit i v nadměrné konzumaci alkoholu a kávy, protože to může způsobit žlučníkový záchvat, ale neprospívá to ani játrům. S mírou konzumujme i velmi kořeněná jídla a hlavně taková, která obsahují velké množství pálivé papriky a chilli.

Následující léčivé rostliny mohou žlučníku a játrům přinést velkou úlevu, a proto doporučuji, abyste si z nich připravili čaj a pili ho ráno nalačno. Jednu kúru dodržujte maximálně 3-5 týdnů, a potom přejděte na jinou léčivou rostlinu. Dobré je i to, pokud použijete směs několika léčivých rostlin. Doba louhování je 10 minut.

Ostropestřec mariánský

Jedna z prvotřídních bylinek k ochraně jater a žlučníku. Semínka, která se v ní nacházejí, obsahují látku silymarin, která je silným antioxidantem a pomáhá regenerovat oslabená nebo přetížená játra.

Artyčoky

Hořké tekutiny, které se v nich nacházejí, podporují tvorbu žluče a látka s názvem cynarin zase očistí organismus od toxinů, které vznikají během látkové výměny.

Máta peprná

Mimořádně dobrý účinek má při žlučníkovém záchvatu, a díky její příjemné chuti zase po přidání k ostatním léčivým rostlinám většinou hořké chuti zajistí snadnější vypití čaje.

Pampeliška lékařská

Tato léčivá rostlina je bohatá na látku jménem terpen, která blokuje bakterie a jejich zárodky a podporuje detoxikaci.

Kurkuma

Má silný protizánětlivý účinek a posiluje imunitní systém, má příznivý vliv na žlučník a podporuje regenerací buněk jater.

Na okolí jater a žlučníku si můžete připravit i zábal. To doporučuji zejména tehdy, když vás často trápí problémy s játry a žlučníkem. Zde jsou dvě dobře osvědčené metody: Bavlněnou nebo mušelínovou látku namočte do 4-5 polévkových lžic olivového nebo kokosového oleje, potom na ni nakapejte několik kapek 100% čistého Manna eukalyptového, levandulového a rozmarýnového esenciálního oleje. Textilii položte na břicho na oblast jater a žlučníku, a potom se přikryjte velkým, suchým ručníkem. Pokud máte doma termoláhev na zahřátí postele, naplňte ji teplou vodou a položte na ručník, abyste zvýšili teplotu.

Zábal můžete udělat i s vlažným odvarem: bavlněnou látku namočte do směsi jakýchkoliv doporučených léčivých rostlin, potom ji obtočte kolem sebe, jako u použití esenciálních olejů.

Díky teplu se zlepší prokrvení jater a žlučníku a podpoří se proces detoxikace.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více