Duben je zrádný, dejte si pozor na svou pleť
duben je zrádný, dejte si pozor na svou pleť

Duben je zrádný, dejte si pozor na svou pleť



Tento rok přišlo teplé počasí nezvykle brzy. Proto ho mnozí ihned využili a s radostí odhodili punčochy, oblékli si krátké sukně, trička s krátkým rukávem a vychutnávali si příjemné, letní počasí.

Měli byste však vědět, že tyto první nevinné sluneční paprsky v sobě skrývají nebezpečí. Pokud si nezajistíte přiměřenou ochranu, můžete s nimi své pleti velmi uškodit.

Nezpochybňuji, že je to úžasný pocit, jak sluneční paprsky hladí naši pleť po neobvykle dlouhé a studené zimě, ale i první vlažné sluneční paprsky mohou poškodit strukturu pokožky, její schopnost vázat tekutiny a tím urychlit procesy stárnutí. Pigmentové skvrny, vrásky, ztráta pružnosti pleti, vrásčitá pokožka - to jsou pouze mírné problémy, které jsou ve značné míře zapříčiněny škodlivými slunečními paprsky.

Měli byste vědět, že stín neposkytuje dostatečnou ochranu, protože 40 % škodlivých slunečních paprsků zasáhne Vaši pleť i tam. Proto, pokud se chystáte trávit více času v přírodě, chraňte se kloboukem, čepicí, slunečními brýlemi a vhodným oblečením. Nejdůležitější je však ochrana těch částí těla, které zůstávají volné, bez zakrytí - Váš obličej, krk, ruce a chodidla.

Nestačím dostatečně zdůrazňovat, že velmi důležitý je správný výběr krému, který si podle potřeby s radostí znovu a znovu natřete na své tělo, včetně obličeje a rukou:

Doporučuji Vám, abyste si vybrali krém s fyzikální ochranou. Pokud plánujete sportovat na slunci, jdete k vodě nebo na túru, vyberte si krémy a tělová mléka, které jsou určené vysloveně pro děti. Je pravda, že jsou sice hustější a nechávají na pokožce bílou vrstvu, ale podle mých zkušeností mají přijatelnější složení než produkty, které se doporučují pouze pro pokožku dospělých.

Mezi složkami, které pleti zajišťují ochranu před slunečním zářením, se zdá být nejlepším řešením oxid zinečnatý. Tato minerální látka odráží UV- A a UV- B záření, čím zabraňuje tomu, aby poškodily pokožku. Místo sprejů a rozprašovačů si vyberte krémy, které můžete rovnoměrně nanést na pleť, abyste nenechali bez ochrany ani milimetr pokožky.

Mohu Vám nabídnout Mannu i po opalování a po horkém dnu stráveném na slunci: pravé, organické kakaové máslo, které se teplem rozpouští nebo ghanské bambucké máslo, organické nebo prémiové, které neobsahuje ani esenciální oleje a může se použít i na puchýře a na ztvrdlou pokožku. Ty pro Vaši pokožku zajistí jemnou a přírodní péči od hlavy až k patě.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více