Dali jste si během svátků mnoho sladkostí? Takto se vraťte do formy!
dali jste si během svátků mnoho sladkostí? takto se vraťte do formy!

Dali jste si během svátků mnoho sladkostí? Takto se vraťte do formy!



Během svátků je opravdu hodně pokušení, u bohatě prostřeného svátečního stolu se jenom těžko udržuje správná míra. Mnohým z nás v tomto období způsobuje nepohodlí pocit plnosti, nemluvě o tom, že se sotva vejdeme i do svých šatů. Ale určitě jsou i tací, kteří si jako jedno z novoročních předsevzetí dali: „Zhubnu X kilogramů”. Nastal čas na dobrý detoxikační – dietní program! ?

 

Máme si najít drastickou metodu na hubnutí nebo hladovět? Nebo si raději koupit nějaký „zázračný přípravek”, který jenom spolkneme a přebytečné kilogramy hned roztají?

V žádném případě!

 

Proč byste neměli na internetu hledat metodu pro rychlé hubnutí?

Po internetu koluje mnoho tipů na super rychlé hubnutí, které nabízejí okamžitý viditelný výsledek, ty byste však měli brát s rezervou.

Jednotvárná strava organismus zatěžuje, může nastat stav nedostatku vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Problémem mohou být hlavně velmi přísné diety, kterými lze zhubnout extrémně rychle. Tehdy totiž organismus dostane signál, že „je hladomor, musíme se zásobit”, organismus tedy začne odbourávat i svaly, aby se dostal k potřebnému množství živin a energie, pečlivě uskladní každý kousek přijaté stravy a látková výměna se zpomalí. Vy byste však chtěli dosáhnout pravého opaku, že?

 

Jak se tedy zbavit přebytečných kilogramů?

Pokud chci odpovědět jedním slovem: postupně!

Nejdůležitější je, abyste organismu neodpírali žádné důležité živiny, snižte pouze množství kalorií! Právě proto je dobré zvýšit ve stravě poměr zeleniny - je skutečnou zásobárnou živin, většinou s nízkým obsahem kalorií. Kalorické, nedravé chody, potraviny postupně vyměňte za jejich zdravější verzi.

 

Například:

 

  • Místo bílého chleba a pekárenských výrobků konzumujte celozrnné.
  • Místo smetany můžete použít kefír.
  • Místo ovocného jogurtu s vysokým obsahem cukru si kupte bílý jogurt a ochuťte si ho sami: několika kousky ořechů, mandlemi, bobulovitým ovocem, skořicí nebo třeba čím jiným, co je zdravé.
  • I müsli si můžete sestavit sami – bohužel ty, které jsou již hotové, většinou obsahují spoustu cukru. Mnohem lepší je, když se do něj dostanou oblíbené lahůdky, které si vyberete sami: ovesné vločky, pšeničné vločky, slunečnicová semínka, ořechy, kešu oříšky, nějaké sušené ovoce, strouhaný kokos, atp.
  • Místo těstovin v polévce může být extra dávka zeleniny: mrkev, celer, petržel – uvidíte, takto bude mnohem chutnější!
  • Pokud zatoužíte po pamlsku, místo čokolády sáhněte po ovoci, olejnatých semínkách!
  • Místo sycených a energetických nápojů pijte léčivé čaje, máte tisíce možností, určitě mezi nimi najdete takový, který vám zachutná. Na druhé straně hraje pití velkého množství tekutin klíčovou roli, což kromě hydratace a zachování normální látkové výměny poskytuje i pocit plnosti; před jídlem je dobré vypít sklenici vody nebo čaje.

 

S přetíženým trávicím systémem dokáže udělat zázraky míra a pravidelnost. Snažte se jíst vždy ve stejnou dobu, v klidných podmínkách, u pěkně prostřeného stolu, soustřeďte se pouze na jídlo. Pokud se při jídle věnujete něčemu jinému, nedokážete kontrolovat kolik sníte a s velkou pravděpodobností sníte víc, než je třeba. Pomalé tempo je důležité proto, aby se pocit plnosti dostal do mozku včas, při rychlém pojídání pošle žaludek signál o plnosti později.

 

Pokud chcete být opravdu pěkní a plní energie, mám pro vás ještě jeden tip! Uhodnete co to je?

 

Zázrak na hubnutí zdarma

Je to sport! Nejlepší metoda k zachování štíhlé, pevné postavy, dobré kondice, k pravidelné detoxikaci organismu, k odbourání stresu a je i cestou k dobré náladě a sebevědomí!

 

Podporuje vaši dietu, pomáhá kontrolovat pocit hladu, protože během pohybu tělo produkuje moře endorfinů, proto si na útěchu v podobě čokolády ani nevzpomenete. Najděte si formu sportu, která vám nejvíce vyhovuje, může to být cyklistika, turistika, plavání, spinning, tanec, skupinový sport nebo stále rozšířenější nordic walking; cokoli, díky čemu se budete pohybovat a zpotíte se.

 

Už žádné výmluvy, změna životního stylu začíná! ?



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více