Unavili vás Vánoce? 5 tipů na regeneraci
unavili vás vánoce? 5 tipů na regeneraci

Unavili vás Vánoce? 5 tipů na regeneraci



Pokud jste během svátků trávili víc času vleže na pohovce, než aktivně, a ani v případě jedení pro vás nebyla charakteristická decentnost, potom je nejvyšší čas, abyste ze sebe pomalu setřásli lenivost a opět se dostali do formy!

Šetřete si žaludek

Vánoční menu není známé svou lehkostí, takže je pravděpodobné, že je dnes váš žaludek dost zatížený. Během rodinných návštěv už i ze slušnosti musíte ochutnat několikáté hlavní jídlo, nemluvě o zákuscích a jiných dezertech. Kromě většího množství jídel než obvykle, zatíží žaludek ještě i to, že musí v krátké době strávit mnohem více druhů jídel, než obvykle. Dobrou zprávou je, že své trávení si můžete úplně napravit v poměrně krátké době, třeba i za několik dnů, díky čemu si váš žaludek může vydechnout. Ptáte se jak? V první řadě doporučuji, abyste skončili s neustálým mlsáním a pojídáním všeho, co vidíte. Dodržujte dobu hlavních jídel a mezi dvěma jídly nejezte žádné sladkosti nebo jiné dobroty. Budete překvapeni, jak lépe se budete cítit a zmizí i pocit nafouklého břicha. Další věc, kterou si můžete šetřit svůj žaludek, je vyhnout se kořeněným jídlům. Vím, že seznam jídel vánočního menu je lákavý, ale v zájmu vašeho žaludku je třeba ho zjednodušit. Například když během roku moc nekonzumujete pálivá jídla, vyhněte se jim i nyní, ale buďte opatrní i s přílohami s vysokým obsahem kyselin, kyselým zelím a okurkami, protože mohou způsobit pálení žaludku. Pokud cítíte, že jste po Vánocích těžcí, vyzkoušejte to, že vynecháte večeři. Večer po 18 -19 hodině už nejezte vůbec.

Nastavte opět správnou hydrataci

Během vánočního období se může snadno stát, že kromě vařeného vína, limonád, sycených slazených nápojů a horkých čajů nepijeme téměř nic. Pokud zapomenete na to nejdůležitější, na čistou vodu, váš organismus se může dehydrovat, co má za následek skleslost, zatížení a pocit únavy. Doporučuji, abyste se v tomto povánočním období vyhýbali vlákninovým a syceným nápojům, místo nich si dejte raději filtrovanou vodu nebo nesycenou minerální vodu, aby se vyrovnala hladina vody ve vašem organismu. Možná byste ani nemysleli, ale zelený a černý čaj, káva a alkohol vodu z organismu odstraňují, a proto se do přijatého množství 2,5 litru tekutin denně nepočítají. Pokud budete pít větší množství čisté vody, nejenom, že snížíte množství přijatých kalorií, ale dokonce se zmírní i pocit hladu.

Roztočte svůj krevní oběh

Vánoce nejsou právě o pohybu, a proto se po uplynutí svátků nedivte, pokud se cítíte skleslí a těžcí. Doporučuji, abyste vyšli ven do přírody a rozhýbali se. Nemusíte se nutit do těžkého tréninku, stačí už i to, že pokud jste příliš jedli, neukládejte se k odpolednímu spánku, ale raději si udělejte velkou procházku po městě nebo v blízkém parku, případně choďte bruslit s přáteli. Důležité však je, abyste byli na čerstvém vzduchu, a aby se vám zvýšil pulz.

Relaxujte

Pokud se vrátíte z dlouhé procházky, uvolněte si promrzlé končetiny v horké koupeli, která vás osvěží. Vyzkoušejte Manna šumivé koule do koupele, nejlepší však je, pokud si do vany s vodou přidáte několik kapek 100% čistého Manna levandulového esenciálního oleje, takto bude rozmazlování dokonalé. Po tomto důkladném odpočinku může péče o tělo pokračovat: vyzkoušejte Manna pěnový krém s pomerančem a hřebíčkem. Díky jeho nádherné vůni zůstane atmosféra Vánoc ještě dlouho s vámi, ale nový rok už budete očekávat ve svěžím, vitálním těle.

Plánujte dopředu

Využijte čas, že nyní teoreticky nemusíte až tak spěchat a sledujte to, co je vám příjemné a co vám naopak ubírá energii. Zima bude ještě pravděpodobně nějakou chvíli trvat, a proto neuškodí, pokud si uděláte plány ohledně toho, jak si zajistit tělesnou a duševní harmonii v následujících měsících. Podívejte se, jak byste si mohli najít čas na fyzickou aktivitu. Ráno, když se vzbudíte o půl hodiny dříve, můžete si naplánovat běh nebo například i po příchodu domů z práce zaparkujete o něco dále nebo vystupte dříve z autobusu a zbytek cesty jděte pěšky. Maličkosti, ale jsou velkou pomocí, abyste přemohli vánoční lenošení.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více