Trpíte vyrážkami a akné?

trpíte vyrážkami a akné? Čistá a zdravá pokožka nezávisí pouze od vhodných kosmetických přípravků nebo genetiky. Záleží i na tom, co a jak konzumujete.

Ačkoliv může být individuální citlivost velmi různá, vyplatí se Vám ověřit si, jak Váš organismus zareaguje, pokud na několik týdnů ze svého jídelníčku vyloučíte následující potraviny. Pokud jste se rozhodli vyzkoušet to, doporučuji Vám, abyste na dva až tři týdny vynechali pouze jednu skupinu potravin. Po této době už budete moci vidět změny.

Místo spěchu a střídání období s rychle snědenými sousty jídla a s velkým hodováním, zkuste si najít příležitost na pravidelné a klidné stravování. To Vám pomůže k lepšímu trávení a výběru zdravějších jídel a k odhadnutí správného množství pro organismus.

Podívejme se, které potraviny mohou způsobovat Vaše problémy s pokožkou:


       1. Kravské mléko

Konzumace kravského mléka bývá spojována s různými kožními problémy. I pro osoby, které mají ekzém je známé upozornění: kravské mléko může u citlivých osob vyvolat nepříjemné reakce. Pokud i Vy trpíte vyrážkami a akné, je možné, že Vaše problémy zhoršuje konzumace mléka, mléčných výrobků nebo mléčný cukr a tedy produkty, které obsahují laktózu.

Dnes už je k dispozici mnoho druhů mléka, které jsou vyrobeny z obilí, kokosu a zrna, a které obsahují vitaminy, které má i klasické mléko, čímž můžete mléko ze svého jídelníčku úplně vyřadit. Vyhýbat se mléčným výrobkům a potravinám s obsahem laktózy je těžký úkol, ale pokud máte kožní problémy, stojí to za zkoušku.

  1. Cukr

Nejdůležitějším objevem v posledních letech byl fakt, že nadměrná spotřeba cukru je horší než příjem tuků, které byly až dosud považovány za hlavního nepřítele. Je možné, že může být zodpovědná za různé zánětlivé procesy i ve Vašem organismu, jejichž hlavním ukazatelem jsou kožní symptomy. Pokud budete konzumovat méně cukru, sladkých jídel a ovocných šťáv, může se stát, že si vydechne nejenom Vaše pokožka, ale i celý Váš organismus.

  1. Rafinované, zpracované a konzervované potraviny, které jsou plné barviv, přidaného cukru a přídavných látek


Pravidelný příjem těchto potravin ve velkém množství může být také jednou z příčin mnoha problémů. Vynechání pečiva, těstovin, sušenek a zákusků, které jsou připravené z hladké mouky a polotovarů, uzenin a sladkostí z jídelníčku, není snadný úkol, ale právě v letním období je méně náročný.

Vyplatí se zjistit i toto, protože je možné, že Vaše kožní problémy způsobuje právě citlivost na některý z těchto produktů nebo jejich nadměrná konzumace.

Místo nich si raději vyberte čerstvé ovoce a zeleninu, které obsahují antioxidanty, potraviny bez přídavných látek a dohlédněte na to, abyste každý den vypili dostatečné množství tekutin, a uvidíte, že se Vám pokožka za tuto pozornost odvděčí!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

  • avatar
    • Maria
    • 2016-07-03 10:56

    Ono to bohužel není jenom potravinova alergie, ale ve větší míře stres a hormonální problémy, co způsobuje vyskyt akne :( Naštěstí na ty hormony dobře zabírá jóga (obzvlášť kundalini nebo přímo hormonální).

    • Maria
    • 2016-07-03 10:56
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2016-07-04 09:43

      Milá paní Mario, děkuji, jsou to skvělé rady. :)

      • Andrea Vargová
      • 2016-07-04 09:43

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více