Tisíc tváří kurkumy
tisíc tváří kurkumy

Tisíc tváří kurkumy



Různé léčebné přínosy tohoto fantastického koření už zkoumaly desítky lékařských výzkumů.

Díky kurkumě má kari svou charakteristickou jasně žlutou barvu a používá se do mnoha jídel a nápojů. Zlepšuje trávení a metabolismus tuků, dezinfikuje, zmírňuje záněty a pomáhá zdravému fungování imunitního systému.

Můžete s ní dochutit rýži a indická jídla, ale jejím přidáním může být zdravější i mandlové nebo kokosové mléko k snídani. A v případě nachlazení z ní můžete připravit i čaj, ukážu vám, jak:

Přísady:

  • 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru
  • 5 dl vody
  • 1 dl kokosového mléka
  • 1 kapka sladidla
  • 1 polévková lžíce kurkumy
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • špetka pepře

Přiveďte vodu k varu, vmíchejte do ní kurkumu a zázvor, přikryjte a nechte 10 minut odstát. Přidejte skořici a pepř k sladidlu, přidejte ještě horkému zázvorovému čaji a následně dobře promíchejte. Na závěr přidejte vlažné kokosové mléko a pomalými doušky si nápoj vychutnávejte.

Toto zlatožluté koření, které připomíná zázvor a ve formě prášku ho můžete najít na pultech téměř každého obchodu s potravinami, můžete využít nejenom v kuchyni.

  • Pokud je vaše pokožka mastná, můžete ji použít na přípravu osvěžující pleťové masky, s použitím malého množství vody a kokosového oleje. Masku naneste v tenké vrstvě na obličej a po 3-5 minutách opláchněte vlažnou vodou.
  • Na bělení zubů z ní připravte pastu s malým množstvím vody, ale pouze v tom případě, pokud vám její jemná, ale charakteristická chuť není nepříjemná. Šetrně bělí a na rozdíl od sody bikarbony nepoškozuje vaše zuby. Přechodně může zabarvit okraje úst a zubní kartáček, ale v tom může pomoci i vyčištění zubů běžnou zubní pastou.

Který je váš oblíbený recept s kurkumou? Napište nám do komentáře! :-)


Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více