Takto ušetřete domácími praktikami
takto ušetřete domácími praktikami

Takto ušetřete domácími praktikami



Je to nádherný pocit, když na vás po příchodu domů čeká čistý domov, že? Po špinavém nádobí ani stopy, žádné oblečení hozené na židli, jenom jemná vůně a pořádek. Ale toho mohou dosáhnout nejenom maniačky na pořádek! Každý den tomu věnujte jenom trochu pozornosti a na oplátku se váš domov stane skutečně útulným.


Pokud přehodnotíte své čisticí prostředky, je velká šance, že najdete opravdu širokou škálu, protože na každý povrch používáte něco jiného. A pokud se podíváte na jejich složení, určitě mezi složkami najdete syntetická barviva, ropné deriváty, parabeny, sírany a různé divné zkratky.


Místo nich vám ukážu přírodní tipy za pár korun!


Řešení za pár korun


Tato výměna také prospěje vaší peněžence, protože kromě objevení levnějších řešení budete moci používat čisticí prostředky, šetrné k životnímu prostředí, na několik způsobů.


Mezi nejoblíbenější čisticí prostředky šetrné k životnímu prostředí patří: jedlá soda (soda bikarbona), ocet, kyselina citronová, soda na praní, prací ořechy, esenciální oleje a mýdlo na praní.


Začněme ve vaší koupelně! Ocet budete moci použít téměř na všechno. Po smíchání s vodou můžete okna a zrcadla čistit bez nepříjemných šmouh. Dokonale s ním můžete vyčistit dlaždice, vanu, vodovodní kohoutek i sprchový kout. Kromě toho, že dokonale dezinfikuje a odstraňuje vodní kámen, kovovým povrchům dodá fantastický lesk. Ocet je také ideální na čištění toaletní mísy. Co se týká vůně octa, vůbec se nemusíte bát, protože se jí můžete rychle zbavit větráním. Za odměnu bude vaše koupelna vypadat jako nová.


Než se přesuneme do další místnosti, vhoďte prádlo do pračky, ale na prací prášek zapomeňte! Soda na praní nebo prací ořechy dokonale čistí, a kromě toho chemikálie obsažené v běžném pracím prášku a v aviváži nezůstanou na vašem oblečení. Prací ořechy se vlivem vody chovají jako mýdlo a kromě toho, že odstraňují nečistoty, čistí, dezinfikují a neutralizují i pachy. Takto nebudete potřebovat ani syntetickou aviváž.


Místo aviváže použijte přírodní esenciální olej. Vyzkoušejte jeden z úžasných 100% přírodních Manna esenciálních olejů. Můžete si vybrat z několika esenciálních olejů a určitě naleznete ten pravý pro každé roční období a náladu. Čajovník, růže, citron, citronový květ, pomeranč, levandule, bergamot, eukalyptus - tyto esenciální oleje budou dokonalými vůněmi pro vaše oblečení. A navíc, budou fantastické i v případě jejich použití do odpařovačů nebo do koupele.


Pojďme do kuchyně! Nejsilnějším protivníkem mastných povrchů je soda bikarbona (jedlá soda). Stačí nasypat malé množství na sporák, kuchyňský pracovní pult nebo dokonce na ledničku a mikrovlnnou troubu a potom vydrhnout vlhkou houbičkou.


Následně vysajte a na mytí podlahy rozpusťte 2-3 polévkové lžíce jedlé sody v půl kbelíku horké vody. Potom přidejte několik kapek esenciálního oleje, aby se vůně úžasné čistoty mohla rozvinout po celém bytě.


Pokud máte parkety, přidejte 1 dl olivového oleje do horké vody a přidejte do ní šťávu z jednoho citronu. Buďte kreativní, přidejte do vody i několik kapek citronového esenciálního oleje a všechno bude zářivě čisté a voňavé. Olivovým olejem můžete také ošetřit a očistit i nábytek ze dřeva. Přetřete nábytek a následně povrch vyleštěte suchým hadříkem.


Přeji dobrou práci a krásné chvíle v čistém domově!



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více