Takto si doma vyrobíte dezinfekční prostředek!
takto si doma vyrobíte dezinfekční prostředek!

Takto si doma vyrobíte dezinfekční prostředek!



Podle odborníků se různým virům můžeme vyhnout, kromě dodržování jiných důležitých faktorů, častým a důkladným mytím rukou (trvajícím nejméně 20 sekund). Pokud nemáte možnost umýt si ruce mýdlem, vyplatí se použít dezinfekční prostředek na ruce.

Pokud z nějakého důvodu nemáte možnost použít dezinfekční prostředek na ruce z obchodu, ukážu vám hned dva super domácí recepty.

Domácí dezinfekční prostředek na ruce na bázi alkoholu

Přísady:

- 1 hrníček alkoholu (nad 60%)
- ½ kávové lžičky glycerolu (můžeme vynechat) / vitamin E v oleji
- ½ hrníčku aloe vera gelu
- 15 kapek čajovníkového esenciálního oleje

Příprava:

Smíchejte alkohol, glycerin, aloe vera gel a přidejte esenciální olej. Směs nalijte do lahvičky s rozprašovačem a před použitím ji důkladně protřepte.

Domácí dezinfekční prostředek na ruce s aloe vera bez alkoholu

- 20 kapek čajovníkového oleje
- ½ šálku aloe vera gelu

Příprava:

Smíchejte aloe vera s čajovníkovým olejem a nalijte do lahvičky od dezinfekčního prostředku na ruce, která je už prázdná. Před každým použitím obsah důkladně protřepte, a pokud cítíte potřebu ho použít, následně natřete na ruce.

Během virové periody je kvůli časté dezinfekci a mytí rukou pokožka mimořádně namáhána, a proto je důležité ošetřovat ruce vhodnou kosmetikou.
K tomuto účelu vyzkoušejte Manna COCO levandulové tekuté mýdlo. Pokud máte rádi sladší vůně, Manna COCO ylang-ylang tekuté mýdlo je pro vás ideální volbou, protože kromě toho, že je 100% přírodní a bez chemikálií, pokaždé když si umyjete ruce, obdaří vás vůní květinové zahrady!

Pokud hledáte mýdlo na vydatné mytí rukou, dokonalou volbou je Manna Mýdlo Dolce Vita s pomerančovou vůní a bohatou pěnou nebo Manna Mýdlo Růžová zahrada s růžovým jílem a vůní gerania. Pokud máte rádi mýdla bez vůně, vašim věrným společníkem bude Manna COCO mýdlo s bambuckým máslem, které vás při mytí rukou obdaří silou bambuckého másla a kouzelnou pěnou.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více