Takto dobrovolnictví ovlivňuje vaši duši
takto dobrovolnictví ovlivňuje vaši duši

Takto dobrovolnictví ovlivňuje vaši duši



Je nádherný pocit pomáhat nezištně, ze srdce, že? Anebo tato pomoc ve skutečnosti vůbec není nesobecká? Nebojte se, neodhalíme žádné špinavé tajemství dobrovolnictví, pouze vám ukážeme, že to, co jste četli v pohádkách, obstojí i v reálném životě. Protože pokud konáte dobro, můžete ho také i očekávat.

Dobrovolně se zpěvem

Bohužel, stejně jako se vzdalujeme od svátků lásky, tak i darování a dobrovolnictví už není opředeno až takovou pozorností. Ale nemusí to tak být bezpodmínečně. Víte, pomoc je potřebná každý den v roce.

Jenom se porozhlédněte! Každý má ve svém okolí osamělé, případně nemocné lidi nebo zvířata čekající na majitele a lásku. Pokud chodíte s otevřenýma očima, velmi rychle si uvědomíte, jak byste mohli být užiteční a nápomocní. Nemusíte přemýšlet ve velkých částkách a spojování. I jedno milé slovo, malá pozornost nebo jeden úsměv někdy postačí na to, abychom někomu zkrášlili jeho den. Navíc, vaše pomocná ruka je vždy po ruce.

Těmito gesty uděláte krásnější i svůj den

Pokud někdo už někdy udělal dobrý skutek, přesně ví, jaký je to nepopsatelný pocit. Už i ochota pomoci je povznášející, ale pokud následují i skutky, potom dokáže osobní spokojenost dodat obrovskou sílu a motivaci i v někdy nesmírně těžkých všedních dnech.

Pocit osobní spokojenosti a mírná sobeckost, jsou v těchto případech povoleny, jsou skutečně opodstatněné.

Jak začít

Pokud jste ještě nekonali dobrovolnictví, je nejvyšší čas, abyste to vyzkoušeli. Nelekněte se, pravděpodobně si na to zvyknete.

Pokud patříte mezi ty šťastné, kteří ve svém přímém okolí nemají potřebu dobrovolnictví, na internetu najdete miliony příležitostí.

Nemusíte nutně myslet na finanční dary. Právě naopak. Možnosti jsou nekonečné.

Pokud máte rádi zvířata, vyhledejte nejbližší útulek. Na psy a kočky, které tam žijí, zůstává bohužel jenom velmi málo času. Proto pokud máte jenom několik hodin času, i tak můžete poskytnout velkou pomoc, například venčením těchto zvířat. Navíc jste během procházky i vy na čerstvém vzduchu, zapomenete na všechny své starosti a ve čtyřnohém miláčkovi najdete dokonalého partnera například i k běhu.

Pokud se naopak cítíte lépe ve společnosti lidí, můžete navštívit například i staré lidi. Věřte mi, tím, že si s nimi trochu popovídáte, vyslechnete si jejich příběhy, neposkytnete osvěžení a únik ze šedých všedních dní pouze jim. I vy se od nich můžete velmi mnoho naučit a možná dostanete odpovědi na otázky, které vás už dlouho trápí, ale dosud se vám ještě nepodařilo najít nejlepší řešení.

Stejně jako pro každého, kdo miluje Mannu, určitě i pro vás je velmi důležitá ochrana životního prostředí. Zkontaktujte se s dávno neviděnými přáteli, spolužáky a vyčistěte část svého okolí od rozházeného smetí. Uvědomíte si, že se neočistí pouze lesy a parky, ale i vaše duše.

A když už padla řeč o pohádkových Mannách, úžasný den plný dobrovolnictví nelze lépe ukončit, než Mannastickou koupelí! Vyzkoušejte naše nádherné, elegantní COCO mýdlo s bambuckým máslem bez chemikálií! Jeho skutečně elegantní, máslově bílá pěna nejenom očistí vaši pleť, ale zároveň ji i obdaří nenapodobitelným pocitem krémové péče. Tato Manna vám poskytne pečlivé rozmazlování, po kterém jste vždy toužili! A pokud byste chtěli ještě vystupňovat řadu vašich nezištných dobrých skutků, podělte se o tento zážitek a překvapte jednou kouzelnou Mannou i některou vaši blízkou osobu!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více