Správné ošetření suché a citlivé pokožky
správné ošetření suché a citlivé pokožky

Správné ošetření suché a citlivé pokožky



Bohužel, pokud je vaše pokožka suchá a citlivá, nebude jí prospívat žádné roční období.


Takže se jejímu ošetřování nevyhnete. I když to může mít mnoho příčin, od genetických faktorů, po interní stížnosti, problémy nejčastěji způsobují vnější faktory. Dobrou zprávou pro vás však je, že používáním správných přípravků může být vaše pokožka jemná a hydratovaná celý rok.


Co škodí suché a citlivé pokožce?


Bohužel, mnoho věcí. Včetně každodenního sprchování, pokud se neprovádí se správnými výrobky. Je to proto, že kyselý plášť chránící pokožku se poškozuje při každém koupání a sprchování. Proto je důležité používat taková mýdla a sprchové gely, které tuto ochranu nenaruší.


Pokud vaše pokožka není pouze suchá, ale zároveň i citlivá, tak jste se už určitě setkali s červenými skvrnami a se svěděním. Je velmi důležité, abyste se vyhýbali všem látkám, které mohou způsobit podráždění. Nikdy se nesprchujte nebo nekoupejte v horké vodě a vyhýbejte se i drsným peelingům. Nejlepší je vlažná koupel, rychlá sprcha a i to s použitím přípravků bez obsahu chemikálií.


Nezapomínejte ani na příjem správného množství tekutin, nejlepší volbou je čistá voda. Pokud nemáte správnou hydrataci zevnitř, i vaše pokožka se bude vysušovat.


Zima a vítr jsou také škodlivé, protože ještě více vysušují pokožku, která je i tak suchá. Avšak ani na jaře, v slunečném počasí nesmíme zapomínat na správnou ochranu a péči o pokožku.


Jarní vítr a pokožka je suchá


Osvěžující jarní vánek a sluneční paprsky bohužel neprospívají citlivé a ani suché pokožce. Dobře by padlo vystavit svou tvář slunci bez jakékoliv ochrany, nebuďte však v pokušení! V každém případě používejte opalovací krém!


Bez ohledu na to, jaké oblečení rádi nosíte, měli byste upřednostňovat přírodní, prodyšné látky, jako je například bavlna nebo hedvábí.


Pokud si chcete zaplavat a užít si pláž, bohužel přírodní vody zatím nepřicházejí v úvahu. Voda na koupalištích a na plovárnách obsahuje dezinfekční prostředky, a proto byste nikdy neměli zapomenout na důkladnou sprchu po jejich návštěvě, aby tyto chemikálie vaši pokožku dále nedráždily.


Je také důležité, aby oblečení, které jste vyprali, bylo důkladně vymáchané, aby se zbytky pracího prostředku a aviváže nedostaly do kontaktu s vaší pokožkou.


Jaké může být řešení?


K čištění a péči o pokožku v každém případě používejte přírodní produkty bez chemikálií.


Manna Sada péče pro suchou pokožku vám a vaší pokožce poskytne dokonalou potřebnou péči.


Dopřejte si příjemnou vlažnou sprchu a použijte neparfémované Manna Čisticí mýdlo na obličej - White satin, které je dlouholetým důvěryhodným členem Manna palety. Vychutnejte si pocit, kdy hedvábný, extra panenský olivový olej a sametový sezamový olej hladí pokožku společně s organickým kakaovým máslem a kokosovým olejem.


Následně použijte další Mannu z této sady, Krémovou masku na pleť s růžovým jílem a máslem z aloe vera. K této Manně nemusíte nic přimíchat, protože ji dostanete už připravenou k použití. Nemusíte udělat nic jiného, ​​pouze po očištění pokožky masku nanést a užívat si rozmazlování aloe vera másla, růžového jílu, exotického bambuckého másla a mandlového a kokosového oleje doplněného nádherným jojobovým olejem.


Protože zázraky neexistují


Bohužel, zázraky neexistují, není možné mávnutím kouzelného proutku udělat naši pokožku dokonalou. Ale zázračné Manny existují a pomohou vám usnadnit péči o pokožku.



Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více