Skutečně onemocníme z duševních důvodů?
skutečně onemocníme z duševních důvodů?

Skutečně onemocníme z duševních důvodů?



Říká se, že: „V pozadí každého onemocnění stojí duševní problémy”. I když realita není pravděpodobně tak jednoduchá, nemůžeme vyloučit, že náš duševní stav je skutečně zodpovědný za to, co se děje s naším tělem.

To, že za vznik onemocnění jsou zodpovědné psychické problémy, se zakládá na pozorování. Jenom si představte: pokud máte pocit, že jste úplně na dně, pohltil vás stres a doslova se třesete od nervů, navíc i v rodině jsou problémové situace, potom vás mnohem rychleji doběhne chřipka nebo jednoduchá bolest hlavy. Nedivte se, protože tělo na překonání zvýšeného stresu použije extra energii, může se narušit hormonální rovnováha a sníží se kvalita a množství spánku, kvůli čemu se oslabí imunitní systém a snadno vás potom zdolá nějaký vir nebo bakterie. Oslabený imunitní systém vám však možná pošle vzkaz mnohem pomaleji. I v pozadí autoimunitního onemocnění, psoriázy a opakovaných svědivých příznaků ekzému může být nerovnováha duševního klidu.

Samozřejmě, všechny tyto souvislosti nejsou až tak jednoznačné, a proto pokud prožíváte těžší období, určitě od toho neonemocníte, ale měli byste vědět, že negativní pocity a myšlenky mají skutečně vliv na váš organismus. Například ramena a boky jsou vysloveně oblastmi, kde skladujeme citové bloky. Právě proto není náhoda, že po důkladné masáži ramen nebo po sérii cvičení jógy na otevření boků, se mohou od úlevy do vašich očí nahrnout slzy, protože se při tom uvolní citové bloky.

Nemůžeme tvrdit, že každé onemocnění je psychického původu a nikoho nechci navádět ani k tomu, aby neužíval lékařem předepsané léky. Při určitých příznacích a onemocněních je skutečně nutné obrátit se na lékaře, protože ne všechno se dá vyřešit léčivým čajem a trochou odpočinku. Je však dobré, pokud si uvědomujete, že vznik onemocnění má složité příčiny. To, že vás například bolí ramena, může mít takovou příčinu, že jste si ho natáhli nebo jste udělali špatný pohyb nebo vykonáváte sedavé zaměstnání, kvůli kterému mohou ztuhnout svaly, ale možné je i to, že vaše ramena v přeneseném významu zatěžuje mnoho starostí, co se odrazí na fyzické formě. Ve většině případů způsobuje bolest kombinace všeho. Pokud hovoříme o onemocnění, potom nemůžeme tvrdit, že klíč je pouze v našich rukou. Při narození disponujeme všichni určitým genovým základem a v něm je zakódované, na která onemocnění budeme náchylní. V tom, jestli se nakonec tato onemocnění během našeho života objeví, bohužel hraje důležitou roli náš životní styl a to, jak se díváme na svět.

Vždy vás povzbuzuji, abyste se v uspěchaném každodenním životě snažili zpomalit a věnovat pozornost sobě, aby se napravila vaše harmonie. Vytvořte si vnitřní klid, věnujte pozornost sami sobě a sledujte své myšlenky. Možná, že zjistíte, že se ve skutečnosti ani nemusíte znervózňovat nad tím, co vás právě trápí nebo si jenom rychle uvědomíte, za co všechno můžete být v životě vděční, a vaše srdce zaplaví klid. Poslouchejte hudbu, přečtěte si spirituální knihu nebo meditujte, aby se vaše myšlenky uklidnily a abyste si uvědomili, že život je mnohem víc, než jenom souhra vašich činností.

Doporučuji, abyste v situacích, kdy se vám zdá, že se kolem vás děje mnoho věcí, nebo že nemáte kontrolu nad situací, obrátili na přírodu. Vyhýbejte se všem umělým podnětům, umělým surovinám a syntetickým produktům. Obklopte se zázraky přírody, to bude mít vliv na vaši náladu a posune vás směrem k harmonii. I v tomto se vám snaží pomoci Manny bez chemikálií.

Pokud tedy budete v nejbližší době přemýšlet nad tím, zda se v pozadí každého onemocnění skrývají psychické příčiny, odpověď je: ne v každém případě, ale v tom, že vzniknou, může důležitou roli hrát i náš duševní stav a tělesná a duševní harmonie. Starejte se o svou duši a obraťte se k sobě s láskou, protože si zasloužíte zdraví!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více