Proč neexistuje dokonalé přírodní mléko na opalování?
proč neexistuje dokonalé přírodní mléko na opalování?

Proč neexistuje dokonalé přírodní mléko na opalování?



Mnozí se mě ptáte, proč se v Manna nabídce nenachází mléko na opalování. Důvod je jednoduchý: podle současného stavu vědy a techniky není možné přírodním způsobem vyrobit látky, které jsou současně bezbarvé (nezanechávají na pleti bílou barvu) a zároveň zajišťují dvojciferné číslo faktoru ochrany před sluncem. Zde je několik informací ze zákulisí a možnosti řešení!

O souvislosti mezi ochranou před sluncem a přírodními kosmetickými přípravky by se mohli psát dlouhé studie, ale protože to konečně vypadá tak, že přichází skutečné léto, v krátkosti vám shrnu, proč je výroba přírodních kosmetických přípravků se schopností chránit před sluncem tak velkou výzvou.

Mezi velikostí částic, které v kosmetických přípravcích zajišťují ochranu před slunečním zářením a schopností chránit před sluncem je souvislost: čím jsou tyto částice menší, tím větší je schopnost produktu pohltit UV. Zároveň však k tomu, aby daný kosmetický přípravek dosáhl tuto výraznou, dvojcifernou SPF hodnotu, musí obsahovat velmi drobné částečky, takzvané nanolátky. Používání těchto nanolátek je v rozporu s filozofií Manny o životě bez chemikálií a protože trváme na kosmetických přípravcích čistého a přírodního původu, zatím přípravky s ochranným faktorem nevyrábíme.

Pokrokem technologií začalo tyto nanočástice vyrábět stále víc výrobců, z nich se vyrábí například bezbarvé krémy na opalování, které na pokožce a oblečení nezanechávají bílá zbarvení.

Mezitím, abyste se vyhnuli škodlivým účinkům slunce, měli byste se řídit některými základními pravidly. Pokud můžete, vyhněte se pobytu na přímém slunci mezi 11 a 16 hodinou a nevystavujte své tělo chemické zátěži. Pamatujte na to, že přes vaši pokožku se do krevního oběhu dostanou i látky, které si na pokožku natřete, a proto vůbec není jedno, co používáte.

Pokud se přece jenom nedokážete vyhnout krémům na opalování s vyšším faktorem a obsahem nanolátek, protože se jdete slunit k vodě nebo se jednoduše musíte zdržovat na přímém slunci během běhání ve městě, potom si dejte pozor na několik následujících věcí:

1. UVA a UVB
Je důležité vědět, že UVB záření může v konečném důsledku způsobit i rakovinu kůže, většinou na takové části těla, která je neustále vystavena slunečnímu záření. UVA záření může být nebezpečné také, způsobuje předčasné stárnutí pokožky a poškozuje kolagenová vlákna. Měli byste vědět, že i paprsky odrážející se od povrchu vody obsahují ultrafialové paprsky, tehdy se dávka zněkolikanásobuje, a proto byste se měli o ochranu své pokožky starat ještě víc.

2. Vyhýbejte se voděodolným mlékům na opalování

Mnoho krémů na opalování reklamují jako voděodolné, ale pokud se delší dobu zdržujete ve vodě, nezůstanou na pokožce, mohou se smýt. Velké množství chemikálií živočichové v přírodních vodách pocítí, a proto je dobré zamyslet se nad tím, jaké přípravky na opalování použijete.

3. Hydratujte

To, jak se o svou pokožku postaráte po opalování, je alespoň tak důležité, jako to, jak se o ni staráte během opalování. Na konci letního dne pokožka téměř žízní po troše rozmazlování. Doporučuji, abyste na ni po osprchování nanesli trochu Manna bambuckého másla, obzvláště doporučuji Manna organické ghanské bambucké máslo nebo Prémiové bambucké máslo. Jsou neparfémované, a proto nedráždí zarudlou, sluncem potrápenou ppokožku. Na obličej použijte Manna pleťový krém, který jsme obohatili o kyselinu hyaluronovou. I když momentálně nejsou dostupné, pokud jste se v březnu zásobili Manna pěnovými krémy, vyberte z ledničky specialitu pro péči o pokožku s kakaovým máslem a kokosovým olejem a svou pokožku s ní rozmazlujte od hlavy až k patě!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více