Připravte si domácí jahodový džem bez cukru!
připravte si domácí jahodový džem bez cukru!

Připravte si domácí jahodový džem bez cukru!



Jak neodolatelná může být jedna nádherně voňavá jahoda, že? Anebo několik jahod?

Je velká škoda, že jahody jsou dostupné jenom krátký čas během roku. Ale pokud máte trochu času, můžete se postarat o to, abyste je měli k dispozici v podobě džemu celý rok!

Nejlepší je pěstovat na zahradě své vlastní jahody. Všechno, co musíte udělat, je vyjít ven a posbírat je. Pokud však nemáte takové štěstí, na mnoha místech je dnes již dostupný tzv. samosběr, kde si můžete posbírat nejkrásnější jahody vlastnoručně.

Pokud k tomu nemáte příležitost, vezměte si košík a vydejte se na trh! Pokuste se najít prodejce, který prodává ovoce vypěstované vlastnoručně a které bylo pěstované pokud možno bez chemického ošetření.

Zaručený recept

Nyní vám prozradím můj recept na nejchutnější jahodový džem bez cukru! A navíc, tato pochoutka nebude obsahovat ani žádné konzervační látky. Příprava džemu nevyžaduje, abyste celý den strávili u sporáku.

Přísady:
  • 1 kg jahod
  • 10 dkg sladidla (já používám směs stévie a erytritu)
  • 15 gramů pektinu
  • 1 kávová lžička citronové šťávy

Nejdříve připravte vyvařené sklenice, do kterých džem vložíte. Připravte si čistý hrnec a dřevěnou vařečku. Čisté sklenice nedávejte na chladné místo, abyste zabránili případnému prasknutí skla působením horkého džemu.

Z jahod odstraňte stonek a důkladně je omyjte pod tekoucí vodou. Omyté jahody vložte do hrnce. Pomocí tyčového mixéru je rozmixujte na větší kousky.

Zapněte sporák a rozmixované jahody dejte vařit. Když začnou vřít, přidejte sladidlo smíchané s pektinem a rychlými pohyby míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Neustále míchejte, abyste zabránili připálení, následně po 15 minutách přidejte čerstvou citronovou šťávu. Ta nejenom zvýrazní chuť a barvu jahod, ale přispívá také k tomu, aby džem dlouho vydržel.

Připravte si sklenice. Nejdříve vložte do sklenice pouze jednu lžíci džemu, následně když pohár teplotu převezme, můžete ho naplnit. Mezitím však džem neodkládejte z ohně, ale dávejte pozor, aby se nepřipálil.

Zašroubujte víčka na sklenice a položte dnem vzhůru na čistou utěrku. To zajišťuje, že ve sklenici nezůstanou žádné bakterie.

Potom přijde na řadu tzv. suchý dunst, na který budete potřebovat hrubou deku. Deku poskládejte do několika vrstev. Na deku rozložte utěrku a naskládejte na ni sklenice, nyní už ale vrchem nahoru. Důkladně je přikryjte dekou tak, aby byly zcela zakryty.

Nechte je v dece 2-3 dny a potom je můžete odložit na poličky! Doporučuje se používat malé skleničky, aby se džem po otevření co nejdříve spotřeboval, protože i při skladování v ledničce vydrží jenom několik dnů.

Pokud milujete jahody, nemyslete na ně jenom jako na jídlo! Manna zubní pasta pro děti bez fluoridu s jahodovou příchutí vám kdykoliv v průběhu roku připomene chuť léta. Je chutná, voňavá a jasně červená, skutečně oblíbená hlavně u dětí a samozřejmě u všech ostatních! Zubní pasta je zcela bez chemikálií, disponuje certifikátem Vegan Society a její balení je 100% recyklovatelné!

A pokud se chcete ponořit do velké mísy jahod, vyzkoušejte Manna kouli do koupele jahoda-banán! Tato Manna je absolutně veganská, bez palmového oleje a bez chemikálií a bude ji milovat i vaše dítě!

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více