Připravte se na sezónu komárů!
připravte se na sezónu komárů!

Připravte se na sezónu komárů!



Sezóna komárů se už pomalu blíží a s ní i bzučící zvuk, který nás dokáže neskutečně rozčílit. Místo plácání rukou vám ukážu několik super praktik, pomocí kterých je můžete držet daleko od těla a budete moci spokojeně odpočívat!

  1. Tělový sprej
Přiznávám, že patří mezi moje oblíbené, protože ho stačí vyrobit jenom jednou a vydrží několik týdnů. Můžete ho použít na celé tělo, ale můžete ho nastříkat i do vzduchu. Naplňte lahvičku s rozprašovačem do tří čtvrtin destilovanou vodou, potom přidejte 3-4 kapky arganového oleje a stejné množství levandulového esenciálního oleje, a na závěr důkladně protřepte. Můžete ho smíchat i s 100% čistým Manna citronovým nebo čajovníkovým esenciálním olejem, účinek na sebe nenechá dlouho čekat: kouzelné esenciální oleje vás příjemně uvolní, komáři je však nesnáší, díky čemu můžete zkombinovat příjemné s užitečným.

  1. Péče s esenciálními oleji
Toto je druhá verze k tomu, abyste se vyhnuli nepříjemným svědivým štípancům. Není jí nic jiného, než Manna Vulkanicky filtrované bambucké máslo s levandulí a čajovníkem, stačí ho natřít na pulzující body (zápěstí, krk, kolenní záhyb). Je velmi účinné, protože na těchto místech těla je uvolňování tepla silnější, kvůli čemu se esenciální oleje odpařují intenzivněji. Je dokonalým odpuzovačem komárů, je zcela přírodní, a navíc je dokonalé i jako parfém! I vy si můžete vytvořit své vlastní vonné kombinace z Manna esenciálních olejů, například si můžete do neparfémovaného Organického ghanského bambuckého másla nebo do Prémiového bambuckého másla přimíchat citronový nebo třeba i eukalyptový esenciální olej. Důležité je, abyste si esenciální oleje nikdy neaplikovali přímo na pokožku, protože mohou způsobit podráždění. Vždy použijte některý Manna základní olej, například arganový, kokosový nebo jojobový olej.

  1. Léčivé rostliny
Nejlepší je, když krvežíznivé bestie zastavíte už před vstupem do vašeho bytu, tedy u okna. Zasaďte kolem oken rostliny, které ze sebe uvolňují stejné látky, které komáři nesnášejí. Dobrou volbou je levandule, meduňka lékařská, máta nebo eukalyptus. Kromě toho, že budou v okně vypadat nádherně, odpudí komáry a zároveň jsou i výbornými čerstvými bylinkami, které můžete použít při vaření místo sušených.

  1. Léčivé čaje
Léčivé čaje nejenom, že pomohou dostat do harmonie vaše tělo i duši, ale jejich pára s obsahem esenciálních olejů je zároveň i přírodním odpuzovačem komárů. Doporučuji levandulový čaj a čaj z třezalky. Použitý čajový filtr potom můžete vysušit, jeho obsah vložte do malé nádobky jako potpourri a můžete ho používat dále. Nakapejte na něj levandulový esenciální olej, díky čemu bude po celém bytě příjemná vůně.

Pokud vás už komáři poštípali, i na to mám svoji praktiku: sodu bikarbonu smíchejte s malým množstvím vody, přidejte 1-2 kapky Manna arganového oleje, a potom 4-5 kapek čajovníkového esenciálního oleje.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení!



Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více