Nejlepší tipy pro dehydrovanou, suchou pokožku

nejlepší tipy pro dehydrovanou, suchou pokožku

Od listopadu do března je pokožka nejsušší


My lidé žijeme dohromady se živými tvory v neustálé interakci, vylučujeme teplo, vlhkost a náš organismus nemá žádnou fyzickou kontrolu nad těmito procesy. Číslo, které názorně ukazuje množství ztracené vlhkosti naší pokožky poukazuje i na to, že některé ničivé faktory, jako je používání chemické kosmetiky, depilace, vnější vlivy na životní prostředí nebo stavy jako jsou ekzémy zvyšují vypařování vlhkosti z pokožky. Takže musíme čelit skutečnosti, že tyto účinky produkují suchou, méně schopnou epidermu.

Suchá pleť stárne rychleji


Nezní to dobře, vzhledem k tomu, že vlhkost pokožky je klíčová pro tvorbu vrásek, jaterních skvrn a jiných jevů, které přicházejí zároveň s věkem. Jste na dobré cestě, pokud jste se zbavili chemikálií z poliček v koupelně. Nastal čas sledovat i změny ročních období, protože skutečná teplota a vlhkost hrají také důležitou roli- pleť ztrácí vlhkost, stává se zranitelnou a méně pružnou.

Od listopadu do března je pokožka nejsušší- pomoc je snadná


Tak jako vždy, řešení nalezneme v přírodní lékárně. Patří sem produkty jako např. za studena lisované oleje, kokosový olej nebo bambucké máslo, kakaové máslo, které podporují pokožku, která se stává hladkou, pružnou, hydratovanou, kromě vnější péče o pleť je také důležitá i vnitřní podpora. Jaké řešení můžeme najít ještě v zimě? Zde jsou top vitaminy, esenciální mastné kyseliny, které se vyplatí pravidelně používat, většinou ve formě přírodních olejů, které se dostanou přímo do pokožky.

Vitaminy

Vitamin A: pomáhá redukovat vrásky, vyhlazuje nerovnosti pokožky, zjemní hnědé skvrny. Jednoduše řečeno, zkrášlí pokožku, která se stává homogennější a zdravější.

Vitamin C: pomáhá zabraňovat tvorbě vrásek a povislé kůži, chrání epidermu před volnými radikály a UV zářením.

Vitamin E: je klíčovým vitaminem při zachování přirozené vlhkosti pokožky. Při bezprostředním vniknutí do pokožky ji vyhlazuje, zpevní a pomáhá udržovat vlhkost.

Esenciální mastné kyseliny

Esenciální mastné kyseliny nemůže náš organismus vyprodukovat, ale jsou pro něj velmi důležité. Musíme je přijímat v potravě, protože mají důležitou roli při obnově kožních buněk. Při nedostatku esenciálních mastných kyselin se naše pokožka stává suchou a citlivou na chlad a z tohoto důvodu se vyplatí nahradit je omega-3 kyselinami, rybím olejem nebo gama-linolenovou kyselinou, která se nachází v pupalkovém oleji.

Líbil se Vám článek? Sdílejte ho s Vašimi známými, aby si ho mohli přečíst i oni.

Připomínky

Pro přidání komentáře musíte být přihlášení! Zde se můžete přihlásit

Ceníme si Vaši věrnost!

Období slev v procentech skončilo, protože chceme, abyste jako člen Manna klubu získali nenapodobitelnou péči a ještě více výhod. Manna klub jsme vytvořili právě proto, aby byly nabídky, které jsou pro Vás připraveny, co nejpřehlednější.

Zjistěte více